Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Sakwy do obiektywów

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie Odp: Sakwy do obiektywów

Kupiłem Skin 50 V2.0. Ma służyć do wymiany obiektywów (tych co w stopce).
    Jakość wykonania oczywiście super. Moje uwagi są następujące:
    - ten worek jest całkiem spory, może nawet nieco za duży jak na moje obiektywy; całe szczęście można go podzielić.
    - zapięcie na rzep jest ogromne, można go zneutralizować ale całkowicie (niby w celu wyciszenia).
    - wykonanie miękkie bardzo mi odpowiada.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

a takie dwa 70-300L by weszly na raz?

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Właśnie te rzepy czy nie są zmorą przy fotografowaniu na koncertach, wywiadach, ślub ach?
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Cytat Zamieszczone przez ketras Zobacz posta
    Właśnie te rzepy czy nie są zmorą przy fotografowaniu na koncertach, wywiadach, ślub ach?
    Nie. W TT są "wyciszacze" a w Newswear np.w kościele można klapę wpuścić do sakwy, która jest wtedy otwarta. Jest to dobre rozwiązanie szczególnie w miejscach, sytuacjach gdzie często wyciągamy z sakw. W każdej chwili można zamknąć sakwę i rzep trzyma pewniej niż klamra itp.
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    a takie dwa 70-300L by weszly na raz?
    Nie wejdą. Zostaje jakieś 4cm luzu z boku. W sumie dla mnie nie bardzo jest to miejsce do zagospodarowania - lampa by weszła ale nie mam.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Nie. W TT są "wyciszacze" a w Newswear np.w kościele można klapę wpuścić do sakwy, która jest wtedy otwarta. Jest to dobre rozwiązanie szczególnie w miejscach, sytuacjach gdzie często wyciągamy z sakw. W każdej chwili można zamknąć sakwę i rzep trzyma pewniej niż klamra itp.
    Pytanie w takim układzie nasuwa mi się takie czy przy żwawszym poruszaniu się (lewo,prawo, kucanie itp) z otwartą klapą obiektyw nie ma tendencji do "chybotania" się w sakwie? Wolałbym by nie wypadł. Stąd myślałem o jakiejś sakwie na zamek dla ciszy a przy reportażu klapę wpuścić do sakwy.
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Dopiero zaczyna

Niestety chyba nie da się na ten moment kupić sprzętu newswear w Polesce, podany w tym temacie sklep ju s tego nie sprzedaje, a szkoda bo miał super ceny. Na Domke również...

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Cytat Zamieszczone przez ketras Zobacz posta
    Pytanie w takim układzie nasuwa mi się takie czy przy żwawszym poruszaniu się (lewo,prawo, kucanie itp) z otwartą klapą obiektyw nie ma tendencji do "chybotania" się w sakwie? Wolałbym by nie wypadł. Stąd myślałem o jakiejś sakwie na zamek dla ciszy a przy reportażu klapę wpuścić do sakwy.
    Jeśli szkło nie siedzi w sakwie (torbie, gdziekolwiek) "na sztywno" to ma prawo się cokolwiek przesuwać na boki, jak we wszystkim. Mi nigdy nic nie wypadło. Jedynie skakania bym nie polecał W kościele raczej nie wypada "żwawo się poruszać" Zawsze można zmniejszyć powierzchnie rzepu i wtedy jest cicho niż przy całości.

Sakwy na zamek z możliwością wpuszczania klapy do środka ? Nie widziałem, nie znam.
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Dopiero zaczyna

Ja gdy pracowałem na jedno body i 3 obiektywy nosiłem pas od reporterstrap i sakwy camrock, które wg mnie są dobre i nic im nie brakuje a cena sakw od reporterstrap jest absurdalna. To tak piszę dla potomności

dawniej jas_rambo

Cytat Zamieszczone przez elduce Zobacz posta
    Niestety chyba nie da się na ten moment kupić sprzętu newswear w Polesce, podany w tym temacie sklep ju s tego nie sprzedaje, a szkoda bo miał super ceny. Na Domke również...
    Ja zamawiałem w ubiegłym roku ze stanów prosto od Newswear, najtańsza przesyłka kosztuje 17$ (którą zresztą polecili), przyszła w około 3 dni. Szybko i bezproblemowo.
    Albo trzeba polować na używki.
    Ostatnio edytowane przez jas_r ; 06-03-2014 o 12:17

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów