Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: Sakwy do obiektywów

Mieszany widok

Domyślnie Sakwy do obiektywów

Witam, planuję zakupić 4 sakwy : 3x żeby zmieściły się szkła - 28mm 50mm oraz 85mm + sakwa na gadżety karty itp. Sakwy chciałbym nosić na pasku od spodni, nie wiem czy jest to dobre rozwiązanie czy ktoś tak robi i może napisać jak się to nosi? Dodatkowo proszę o podanie z jakiej firmy zakupić takie sakwy, dzięki za pomoc

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie Odp: Sakwy do obiektywów

Cytat Zamieszczone przez McKiller Zobacz posta
    Witam, planuję zakupić 4 sakwy : 3x żeby zmieściły się szkła - 28mm 50mm oraz 85mm + sakwa na gadżety karty itp. Sakwy chciałbym nosić na pasku od spodni, nie wiem czy jest to dobre rozwiązanie czy ktoś tak robi i może napisać jak się to nosi? Dodatkowo proszę o podanie z jakiej firmy zakupić takie sakwy, dzięki za pomoc
    Obecnie sakwy (think tank seria skin) są dla mnie najbardziej optymalnym rozwiązaniem, które z powodzeniem stosuję od ponad 2 lat. Najwieksza zaleta: kręgosłup nie boli od noszenia plecaka (również mam) oraz cały sprzęt pod ręką.
    Do tego kabura również think tank + pas biodrowy think tank i w praktyce noszę zestaw od 70-200II do pojedynczych stałek - cały zestaw sakiew na prawdę bardzo praktyczny, bardzo mądrze przemyślany pod względem rozwiązań mocowania, ochrony, pokrowce na deszcz w każdej sakwie,itp. Polecam.

Witam, znalazłem ciekawe sakwy firmy Camrock czy ktoś używa takich i może coś powiedzieć na ich temat? link do przykładowej sakwy : Pokrowiec futerał na mały obiektyw Camrock L220 (3721190879) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Coś już napisał
    Miasto
    Radomsko

Polecam firmę ReporterStrap, solidnie wykonane produkty w przystępnej cenie. Sam używam i jestem zadowolony.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez jajo_antipo Zobacz posta
    Polecam firmę ReporterStrap, solidnie wykonane produkty w przystępnej cenie. Sam używam i jestem zadowolony.
    Ceny bliskie Think Tank ale wygląda, że te sakwy nie wymagają specjalnego pasa za 150zł. Zestopniowanie wielkości bardzo mi odpowiada - tutaj LowePro daje ciała.
    Kompletnie nie znam jakości tych produktów ale w końcu ryzyko też nie duże. Pokrowców przeciwdeszczowych raczej nie ma
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

dawniej jas_rambo

Najlepszym rozwiązaniem mogą okazać się reporterskie newswear'y: Newswear | Chestvest, pouches, rain ponchos. Sam mam i sobie chwalę Wysoka jakość wykonania, szybki dostęp do sprzętu, szeroki wybór i nie tak straszne ceny. Można zamówić prosto ze stanów (najtańsza wysyłka 17$ ale błyskawiczna!), bądź też na www.dobmal.com, facet sprowadza do Polski, choć różnie z dostępnością bywa.
    Ostatnio edytowane przez jas_r ; 24-12-2013 o 15:57

Bywalec Awatar fhumargo
    Miasto
    Łódź

Mam te najmniejsze camrock. Kupiłem w infoto osobiście bo mieszkam w Łodzi po 17zl. Tanie jak barszcz a wykonanie OK.
    Weszły obiektywy canona: 10-22 oraz 50/1,4 z osłoną przeciwsloneczną bez zdejmowania.
    7D,EX600,70-200/2,8IS,17-55/2,8,10-22/3,5-4,5

Cytat Zamieszczone przez fhumargo Zobacz posta
    Mam te najmniejsze camrock. Kupiłem w infoto osobiście bo mieszkam w Łodzi po 17zl. Tanie jak barszcz a wykonanie OK.
    Weszły obiektywy canona: 10-22 oraz 50/1,4 z osłoną przeciwsloneczną bez zdejmowania.
    witam.
    czy do tej sakwy zmieścił się 10-22 z osłoną czy tylko canon 50 1.4 z osłoną ?
    pozdrawiam
    Paweł

Coś już napisał
    Miasto
    Lodzkie

Również polecam firmę ReporterStrap Bardzo solidne wykonanie.
    Do robienia zdjęć używam komórek...
    ... szarych.

Coś już napisał Awatar krzykik
    Miasto
    Łódź

Pamiętam jak Minolta wypuściła futerały do swoich obiektywów, były bardzo ładne i trwałe,
    kilka takich mam do tej pory.
    Ale nosić przy pasku to bym ich raczej nie polecał.
    Ostatnio edytowane przez krzykik ; 29-12-2013 o 17:15
    C6D, Zenitar EF 16/2.8 Fish-Eye, C24-70/2.8L, C40/2.8 STM, C50/1.8 STM, C100/2.8L Macro IS USM, C100-400/4.5-5.6L IS USM, C580EX II

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów