Ja tez polecam 100D - cashback nawet jest .
Ja tez polecam 100D - cashback nawet jest .
mając wybór 600d a 100d wolę 100d.
Po pierwsze procesor, po drugie nowy AF
Canon STM lens video - YouTube
Canon 600D różni się tylko odchylanym wyświetlaczem od 550D.
Canon 100D to coś pośredniego między 1100D, a 650D. Ma np 9 pkt-ów AF, ale tylko jeden krzyżowy. W 100D jest pewnie taka sama matryca i procesor, ale zdjęcia seryjne są wolniejsze - tylko 4kl/s.
650D ma możliwość sterowania lampami Speedlite z poziomu aparatu.
Moim zdaniem nie warto wchodzić w 100D.
Zależy co dla kogo jest priorytetem - mnie się 100D coraz bardziej podoba i się zastanawiam czy sobie nie sprawić lekkiego zestawu: 100D + naleśnik.
I chyba nie tylko ja tak kombinuję.
http://www.dpreview.com/articles/496...l-sl1-eos-100d
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 14-12-2013 o 20:20
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
zaciekawiło mnie co napisał Kolekcjoner, poczytałem i 100d chyba wyląduje w moim plecaku jako 2 body
trochę cena za wysoka -jedyny minus ale poszukam okazji ,nie spieszy mi się
dla kobiety na prezent to dobry wybór
Ja trochę obserwuję te ceny to jest powolna tendencja spadkowa. Podejrzewam że teraz w okresie przedświątecznym może nie ale po nowym roku powinna cena znów trochę polecieć.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 14-12-2013 o 21:34
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
ja mogę kupić i nieudany prezent świąteczny
używek tez się nie boje
myslalem o canon M ale ta 100 to lepszy pomysl
Też mam wrażenie że lepszy.
Kapitan Wagner