Mam budżet 2200 zł i chcę zakupić żonie w prezencie lustrzankę do tej kwoty. Proszę powiedzcie mi jaką polecacie
Mam budżet 2200 zł i chcę zakupić żonie w prezencie lustrzankę do tej kwoty. Proszę powiedzcie mi jaką polecacie
z obiektywami? akcesoriami? dla początkującej total czy już miała jakąś styczność z tym i macie jakiś sprzęt w domu?
Bez akcesoriów. Z obiektywem może być coś więcej niż 18-55. Mamy Canona 1000
--- Kolejny post ---
Ale jak się nic nie znajdzie z większym obiektywem to może być 18-55
Nowy ma być pewnie? Jedynie 600D mi do głowy przychodzi w kicie w tej cenie. Jak używka to możesz celować w 60D![]()
FF + trzydziestka piątka![]()
Nowy :-) w końcu prezent ;-)
--- Kolejny post ---
Myślałem o tym 600D
--- Kolejny post ---
Chyba, że macie jakąś radę - ustalmy granicę 2500 zł. Coś więcej się uda??
Nie chcę tu jakiejś propagandy siać bo sam 60D nie miałem ale trzymałem w ręce. Gdybyś mógł do niego dołożyć to może być wybór bardziej ergonomiczny. Dodatkowe kółko robi swoje![]()
FF + trzydziestka piątka![]()
Lekko poniżej 2500,- do kupienia 650D, samo body 2333,-. Skąpiec twoim przyjacielem jest![]()
Obiektyw kitowy za 150,- na alledrogo, albo coś lepszego później dokupić...a następnie zabrać żonie do własnego używania.
A czemu nikt jeszcze nie polecił Canona 100D? Mały, wygodny![]()
Dokładnie - celowałbym w 100d.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
A moje podstawowe pytanie - gdzie, po co i kiedy żona robi zdjęcia ? Czy konieczna jest lustrzanka ? A może lepiej kupić bezlusterkowca ? A może kupić dobry kompakt + wyjechać na weekend razem w jakieś miejsce ?
/ Canon /