Kompakt to już zupełnie bez sensu - lepszy smartfon![]()
Kompakt to już zupełnie bez sensu - lepszy smartfon![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Nie jestem tego pewny, czy 700D jest taki znowu lepszy od 650D, a niewiele tańszy. Taka prosta porównywarka typuje 12:3 dla 650D-700D
Porównanie Canon EOS 650D vs. Canon EOS 700D - Dwanaście powodów dla - VERSUS
Z perspektywy czasu utrwaliło mi się takie przekonanie, że często nowe jest wrogiem dobrego.
dziwne mi się to wydało żeby nowszy model z serii był tak w tylechyba dane techniczne nie są dokładne, nie chce mi się wchodzić na strone producenta i sprawdzać ale inna porownywarka pokazuje troche inaczej
Canon 650D vs 700D - Our Analysis
pozdrawiam, Emilia
ja kiedyś to sprawdzałemz tego co pamiętam to 700d ma mniej możliwość ustawień wbudowanych czy coś takiego
chodzi chyba o cfn albo o bajerki wbudowane w menu te rózne nakładki, filtry, efekty itd
Do tego 700d ma kółeczko u góry które się kręci wokół a nie trzeba wracać tak jak w 650d
Za 2500zł może już będzie 600d + 18-135 is ? wtedy by było troszkę bardziej uniwersalniejak nie to 650/700d
za 2500 kupisz tak jak ja np.
600d+18-55 is II+55-250 is II - wszystko nówka
jeżeli nie potrzeba tele to kup 50mm 1.8 zamiast 55-250 i spokojnie sobie żona pośmiga-a i kilka stów zaoszczędzisz
dla 90 % sytuacji więcej nie trzeba
co do 1000d- jeżeli nie jest bardzo zajechane możesz pomyśleć o zostawieniu body i kupnie np lepszego szkła (zależnie od przeznaczenia do czego-a to jest najbardziej istotne), choć przyznać muszę, że jest kilka aspektów, w których 600d (więc i 650/700d) wyraźnie prześciga 1000d, pomimo ogólnego biadolenia jak to body i megapiksle nie mają znaczenia
1-więcej AF points ( zwłaszcza dużo lepsze działanie AI servo + ogólnie szybsze działanie AF jako takowego)
2-lepsze iso (800-1600 jest jak najbardziej używalne..w 1000d moim subiektywnym zdaniem już nie...)
3-filmy hd-co się przydaje zwłaszcza na potrzeby rodzinne-w końcu mogę ponagrywać córkę..
4-dużo lepsza rozdzielczość zdjęcia, co widać przy większym powiększeniu (i wcale nie mam tu na myśli 40/60cm ale dużo mniejsze rozmiary) i co przekłada się na jego detaliczność(ostrość?) + możliwość swobodnego kadrowania, a często niestety bywa tak, że idealnie nie uda nam się tego zrobić
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 19-11-2013 o 21:09
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Obiecuję poprawę...poprawę i biję się w piersi.
W ramach poprawy coś właściwego (mam nadzieję) 62-61 dla 650D i tak prawie nie widzą różnicy na www. dxomark.com
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 19-11-2013 o 22:54
A niby czego byś się spodziewał po dwóch cropach wypuszczonych na przestrzeni roku.W ramach poprawy coś właściwego (mam nadzieję) 62-61 dla 650D i tak prawie nie widzą różnicy na www. dxomark.comObrazek to one generują podobny już od dłuższego czasu (pewnie od 500D). To czy im dodadzą kilka MPx, już niewiele zmienia. Technologia doszła do ściany. Inna sprawa, że już dawno zostały przekroczone z nawiązką parametry potrzebne amatorom.
W 650D dodali AF z samych punktów krzyżowych. Zawsze jakaś zmiana.
Ja bym brał cokolwiek. Najlepiej używane, żeby było taniej. I tak przy poważniejszym zaangażowaniu, zacznie doskwierać słaba ergonomia. A przy braku zaangażowania im niższa cena tym lepiej.