Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Canon lustrzanka do 2000 zł

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Canon lustrzanka do 2000 zł

Kompakt to już zupełnie bez sensu - lepszy smartfon
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Lekko poniżej 2500,- do kupienia 650D, samo body 2333,-. Skąpiec twoim przyjacielem jest
    Kolejny watek i znów ktoś poleca 650D, po co kupować 650D skoro jest droższy od 700D?

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Kompakt to już zupełnie bez sensu - lepszy smartfon
    Samsung Galaxy S4 Zoom
    / Canon /

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez Fotopstryczek Zobacz posta
    Kolejny watek i znów ktoś poleca 650D, po co kupować 650D skoro jest droższy od 700D?
    Nie jestem tego pewny, czy 700D jest taki znowu lepszy od 650D, a niewiele tańszy. Taka prosta porównywarka typuje 12:3 dla 650D-700D

Porównanie Canon EOS 650D vs. Canon EOS 700D - Dwanaście powodów dla - VERSUS

Z perspektywy czasu utrwaliło mi się takie przekonanie, że często nowe jest wrogiem dobrego.

Dopiero zaczyna Awatar emi89
    Miasto
    WWL

Nie jestem tego pewny, czy 700D jest taki znowu lepszy od 650D, a niewiele tańszy. Taka prosta porównywarka typuje 12:3 dla 650D-700D

Z perspektywy czasu utrwaliło mi się takie przekonanie, że często nowe jest wrogiem dobrego.
    dziwne mi się to wydało żeby nowszy model z serii był tak w tyle chyba dane techniczne nie są dokładne, nie chce mi się wchodzić na strone producenta i sprawdzać ale inna porownywarka pokazuje troche inaczej Canon 650D vs 700D - Our Analysis
    pozdrawiam, Emilia

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

ja kiedyś to sprawdzałem z tego co pamiętam to 700d ma mniej możliwość ustawień wbudowanych czy coś takiego chodzi chyba o cfn albo o bajerki wbudowane w menu te rózne nakładki, filtry, efekty itd
    Do tego 700d ma kółeczko u góry które się kręci wokół a nie trzeba wracać tak jak w 650d

Za 2500zł może już będzie 600d + 18-135 is ? wtedy by było troszkę bardziej uniwersalnie jak nie to 650/700d

Bywalec Awatar niantic
    Miasto
    małe - i dobrze...

za 2500 kupisz tak jak ja np.

600d+18-55 is II+55-250 is II - wszystko nówka

jeżeli nie potrzeba tele to kup 50mm 1.8 zamiast 55-250 i spokojnie sobie żona pośmiga-a i kilka stów zaoszczędzisz

dla 90 % sytuacji więcej nie trzeba

co do 1000d- jeżeli nie jest bardzo zajechane możesz pomyśleć o zostawieniu body i kupnie np lepszego szkła (zależnie od przeznaczenia do czego-a to jest najbardziej istotne), choć przyznać muszę, że jest kilka aspektów, w których 600d (więc i 650/700d) wyraźnie prześciga 1000d, pomimo ogólnego biadolenia jak to body i megapiksle nie mają znaczenia

1-więcej AF points ( zwłaszcza dużo lepsze działanie AI servo + ogólnie szybsze działanie AF jako takowego)
    2-lepsze iso (800-1600 jest jak najbardziej używalne..w 1000d moim subiektywnym zdaniem już nie...)
    3-filmy hd-co się przydaje zwłaszcza na potrzeby rodzinne-w końcu mogę ponagrywać córkę..
    4-dużo lepsza rozdzielczość zdjęcia, co widać przy większym powiększeniu (i wcale nie mam tu na myśli 40/60cm ale dużo mniejsze rozmiary) i co przekłada się na jego detaliczność(ostrość?) + możliwość swobodnego kadrowania, a często niestety bywa tak, że idealnie nie uda nam się tego zrobić

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Litości - nie linkujcie tu takiego chłamu, przecież tam jest błąd na błędzie.
    To forum powinno prezentować najwyższy w necie poziom jeśli chodzi o wiedzę na temat systemu i linkowanie takich śmieci temu zupełnie nie służy.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 19-11-2013 o 21:09
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Obiecuję poprawę...poprawę i biję się w piersi.

W ramach poprawy coś właściwego (mam nadzieję) 62-61 dla 650D i tak prawie nie widzą różnicy na www. dxomark.com
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 19-11-2013 o 22:54

Pełne uzależnienie

W ramach poprawy coś właściwego (mam nadzieję) 62-61 dla 650D i tak prawie nie widzą różnicy na www. dxomark.com
    A niby czego byś się spodziewał po dwóch cropach wypuszczonych na przestrzeni roku. Obrazek to one generują podobny już od dłuższego czasu (pewnie od 500D). To czy im dodadzą kilka MPx, już niewiele zmienia. Technologia doszła do ściany. Inna sprawa, że już dawno zostały przekroczone z nawiązką parametry potrzebne amatorom. W 650D dodali AF z samych punktów krzyżowych. Zawsze jakaś zmiana.

Ja bym brał cokolwiek. Najlepiej używane, żeby było taniej. I tak przy poważniejszym zaangażowaniu, zacznie doskwierać słaba ergonomia. A przy braku zaangażowania im niższa cena tym lepiej.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów