Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: Obiektyw pod 350D, co byscie wybrali?

Początki nałogu Awatar marabut199
    Miasto
    London (UK)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    czy to jest na pewno nowa wersja tego szkla? bo stare 70-300 IS wychodziloby mniej wiecej kolo tej ceny 380GBP. nowe jest drozsze
    Da! Z Bristol Cameras. A wiec od normalnego dealera.
    Zaczynalem DRUHEM...teraz tez mam plastikowy aparat.:rolleyes:

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marabut199
    Da! Z Bristol Cameras. A wiec od normalnego dealera.
    no to ciekawostka dropsa. albo zawyzyli cene L-ki, albo maja jakas promocje w Canon UK
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar marabut199
    Miasto
    London (UK)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    no to ciekawostka dropsa. albo zawyzyli cene L-ki, albo maja jakas promocje w Canon UK
    Nie wiem. L-ke maja w miare typowej cenie dla normalnych sklepow. Od czasu do czasu okresowo pokazuja sie u poszczegolnych dealerow takie dziwne ceny - mam wrazenie ze co poniektorzy maja okresowo jakies sporawe nadwyzki na skladzie i uplynniaja je.
    Nie ma to nic wspolnego na pewno z jakakolwiek promocja Canona - nie ma takiej.
    Zaczynalem DRUHEM...teraz tez mam plastikowy aparat.:rolleyes:

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez a13
    Z czego wynika taka zaciekłość w obronie produktu jaki się posiada i brak
    umiejętności uczciwego radzenia innym ?
    Zacieklosc w czym? Mozesz to wytlumaczyc? ... bo ja tam w swojej stopce nie widze ani 70-300 IS USM ani 70-200 4L , wiec zadnego z tych produktow nie posiadam i nie bronie.

Przy tak malej (usrednijmy ze 400zl 8) ) roznicy w cenie - polecam bardziej 70-200 4 L gdyby chodzilo o ogolne zastosowania. Do tak specyficznych jak tu - glownie samoloty - polecam 70-300 4-5.6 IS USM bo bedzie wystarczajaco szybki z AFem, dobry optycznie a IS i 300mm do samolotow to duzy plus.

Jak widzę takie porównanie wykonane przez porównywacza to mówię
    jasno - manipulantom stop !!!
    Precz z preczem!!!

A serio - nie baw sie w manifestanta i demagoga, bo nie jestesmy na demonstracji, tylko rozmawiaj spokojnie a nie emocjonalnie.
    Krzyczeniem na to co ci sie nie podoba zbyt wiele nie zdzialasz.

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Stwierdzenie, że 70-300 IS USM to ukryta L-ka lekko mnie ubawiło. Jak tylko to szkło weszło na rynek przetestowałem je sobie i porównałem ze swoim starym Tamronem 75-300. Jakość samych zdjęć porównywalna (ale przyznaję, Canon lekko lepszy). Choć duuużo lepszy od starej wersji Canona 75-300. Ten ostatni powyżej 200mm jest koszmarny. IS (najnowszej generacji, dwa tryby, wydłuża czas o trzy działki) działa rewelacyjnie. Ale ostatnio wpadło mi na chwilę w łapki 70-200/4 L. Nie ma co ukrywać, jest sporo lepszy od 70-300 IS USM w kwestii jakości obrazu, szczególnie kolorystyka i kontrast. Wyrównany w całym zakresie ogniskowych i można sobie spokojnie robić foty na pełnej dziurze. Już wtedy jest bardzo poprawny. No niestety stabilizacji brakuje mnie osobiście, szczególnie na długim końcu. Ale to specyfika zdjęć i warunków w których je robię. AF lepszy ma L-ka, do tego z ogranicznikiem. Jeżeli 200mm wystarcza i zdjęcia mają być wszechstronne to tę L-kę spokojnie polecam (sam o czymś takim myślę, tyle że 2.8 ). Jednak do samolotów coś dłuższego będzie niezbędne na dłuższą metę. A jakość 70-300 jest naprawdę dużo lepsza niż poprzednika. Wybór należy do Ciebie.
    Ostatnio edytowane przez MARANTZ ; 13-03-2006 o 04:53
    FOTOINKWIZYTOR

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jakbyś chciał pełen legal to teraz Pstryk ma promocję na tego 70-300 IS USM, całe 2299

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów