Wg mnie zrobili to specjalnie, jesli komus zalezy na szybkosci i backupie na drugiej karcie musi lkpic 1dx i koniec.
Slot sd w 5 d mk3 jest tylko ma wszelki wypadek np jak zapelni sie cf i mamy tylko wolna sd to zawsze mozna sie poratowac.
Wg mnie zrobili to specjalnie, jesli komus zalezy na szybkosci i backupie na drugiej karcie musi lkpic 1dx i koniec.
Slot sd w 5 d mk3 jest tylko ma wszelki wypadek np jak zapelni sie cf i mamy tylko wolna sd to zawsze mozna sie poratowac.
Canon | 1D X | 40d | EOS M | 24-70 2.8 L II | 50 1.4 | 85 1.8 | 430 EXII | 600 EX RT | XH A1 |
Każda puszka przed 5D III, która miała SD, miała taką prędkość zapisu (21MB/s).
Digic nie jest tutaj problemem, tylko brak wsparcia UHS-I.
Z kart SD uzywam min sandisk extreme pro 95mb/s i zadnych problemow jeszcze nie zauwazylem, uzywajac z 5dmk3.
Witam. Podepnę się do wątku, ale chodzi mi o Canona 7D. Obecnie używam SANDISK COMPACTFLASH EXTREME PRO 16 GB (90MB/SEK) - Cyfrowe.pl tylko nie 16 a 8 MB. Niedawno pojawiły się karty SanDisk SanDisk Extreme CompactFlash (120 MB/s) 16GB - Karta pamięci - Fotozakupy.pl . Chciałbym dokupić 16 MB tylko już sam nie wiem, która będzie lepsza. Czy ta którą mam tylko o większej pojemności czy zakupić tę nowość. Wdszędzie podają, że za[pis jest do 60MB/s
Tak naprawdę w czym one są lepsze lub w czym gorsze, bo tyle wersjijest, że już sie pogubiłem. Proszę o pomoc ?
Ostatnio edytowane przez gregorio1972 ; 10-12-2013 o 17:35
GB, a nie MBWdarł Ci się dwukrotnie błąd
![]()
Lexar 1000x bardzo wydajny ale 8-setki maja "normalne" ceny.
Nie sądzę żeby 7D potrzebował superszybkich kart. Przecież tego nie wykorzysta.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner