@RobertON co do budżetu to na razie mam 1500 funtów co daje jakieś 7 tys. zł, ale ten budżet się zwiększa co tydzień i jeżeli wybór by padł np na mkIII to dodatkowo można wziąć na raty, ale czy jest tego sens.
@ Ja znam powiedzenie "Co z tego, że sprzęt gwizda jak operator p*zda" i w całości się z nim zgadzam. Nie mówię że robię zdjęcia dobrze, ale zaraziłem się na pożyczonym 30D i zdjęcia wyglądały dużo lepiej niż na 1000D, stąd moje zapytanie. Choć wina może faktycznie nie leży po stronie sprzętu Cały czas się uczę.
@FOTO-PAN bardzo rzadko używam auto iso czy programów automatycznych, czasem się zdaży, ale brak nie będzie mi przeszkadzał.
@thedoc Co do BOKEH to bardzo fajne zdjęcia idzie uzyskać zabawą ostrością, lecz znowu porównanie nie udało mi się zrobić ładnego zdjęcia 1000D, a 30D coś tam mi wychodziło. Choć może być to subiektywne, gdyż nie były to te same obiekty.
@GalaktycznyMuczaczo widzę również mieszkasz w UK. Ja dopiero zaczynam Wiesz może gdzie tutaj można coś takiego wykonać? Może jakieś polecane sklepy?