Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Sposób na śnieżno białą suknię.

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie Odp: Sposób na śnieżno białą suknię.

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    ściągasz kanał niebieski, np. w lightroom i po kłopocie.
    nad czym tu się zastanawiać?
    Ja bardzo proszę aby czytać ze zrozumieniem a nie strzelać postami jak Filip z konopii. Program który używam i który wymieniłem to ACR i on nie jest taki sprytny jak pan lajtrum. Jeśli ściągam kanał niebieski to leci mi po całej scenie. Oczywiście mogę stosować korekty lokalne i tak robię. Ale przy większej ilości zdjęć jest to czasochłonne. Dlatego szukam sposobu nie na każdy moment. Ale np gdy jest słonecznie, pochmurno i takie tam.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    Pipeta wcale nie jest precyzyjnym narzędziem do ustawiania WB. Przynajmniej u mnie w większości przypadków.

Rozumiem, że suwak "tint" również jest dobrze ustawiony? Jeśli tak, to jest jeszcze coś takiego jak split toning. Bardzo fajnie się koryguje w cieniach i światłach przy małych wartościach.

Doświetlenie Młodej lampą błyskową i WB dobrany pod błysk. Można to też połączyć z zastosowaniem filtrów CTO/CTB na lampę.
    Z filtrem CTB bym się nie odważył współpracować. Konkretnie w jakich warunkach ma on zastosowanie. Bo filtr cto jest moim ulubionym który w pewnej sytuacji jest idealnym rozwiązaniem.
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez manfred1 Zobacz posta
    Z filtrem CTB bym się nie odważył współpracować. Konkretnie w jakich warunkach ma on zastosowanie.
    Chociażby w pomieszczeniach oświetlonych światłem białym zimnym. I wielu innych sytuacjach, gdzie światło zastane jest zimniejsze niż to z lampy.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez manfred1 Zobacz posta
    Ja bardzo proszę aby czytać ze zrozumieniem a nie strzelać postami jak Filip z konopii. Program który używam i który wymieniłem to ACR i on nie jest taki sprytny jak pan lajtrum.
    Powtórzę po raz kolejny - pod względem możliwości obróbki Lr = ACR (w równoważnych wersjach oczywiście).
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uprawnienia umieszczania postów