Dziękuję za odpowiedź!
1. Z tego co widzę to jedna lampa "Quantuum Pulse PRO 600" kosztuje ~1600zł więc to nie na moją kieszeń. Jednak bez tego "PRO" kupie dwie po 950zł za sztukę. To mi zostanie 600zł na resztę - tylko właśnie co? Nie mam pojęcia co trzeba jeszcze kupić by te lampy działały. Jakieś kable czy nadajnik by to chodziło bezprzewodowo? Statywy są już w zestawie czy dokupuje się osobno?
Jeśli chodzi o softboxy to najchętniej kupiłbym jeden komplet uniwersalnych - jakie polecacie? Zarzućcie jakimś linkiem. Dwa komplety to już jest totalne maksimum.
2. Są jakieś polecane marki tła? I stojaków? Czy kupić jakiekolwiek? To będzie OK? ZESTAW TŁO KARTONOWE + ZAWIESZENIE DO TŁA TEŁ L (3641805661) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Jakie kolory polecacie na start? Myślałem o białym, czarnym i zielonym.
3. Statyw taki będzie OK? Manfrotto 055XPROB + 804RC2 Statyw + Głowica W-wa (3693656946) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Co powiecie o tym? STATYW 187cm WIDEO VIDEO GŁOWICA OLEJOWA 3D WaWa (3658579200) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Byłby od razu do wideo fajny.
4. Stół lepszy taki: Stół bezcieniowy 50x120cm szybki montaż FreePower WSSB-FP-SB50X120L - sklep Fripers.pl czy Stół bezcieniowy 60x90cm szybki montaż FreePower WSSB-FP-SB60X90 - sklep Fripers.pl ?
Będę potrzebował pewnie jakieś małe lampki do tego by postawić pod stołem? Jakie i ile wziąć?
5. Też nie wiem, ale mam kupić przynajmniej dwa. Obojętnie jakie - byle by się do czegoś przydały. Ochronne będą OK, bo obiektywy dość drogie.
Czekam na Wasze wypowiedzi. Potrzebuję potwierdzenia od przynajmniej 2 osób z forum by zdecydować się na dany sprzęt.