Cytat Zamieszczone przez popmart
Sorry ale moim zdaniem to są prawdy dla wstępnego etapu rozwoju technologii. W tej chwili kupując markową nagrywarkę (LITEONY się popsuły już od roku mniej więcej) nie ma takich problemów ....
Prawda. Heh, pamiętam jak na studiach czekałem ponad miesiąć aż sklep mi sprowadzi wymarzonego TEAC-a... a teraz? "Daj pan czarnego Liteona. Nie ma czarnego? Jest Samsung? A czarny? OK, to może być Samsung!" - to nie jest żart, tak kupowałem ostatnio nagrywarkę do peceta (żeby nie wyróżniała się z obudowy).
Cytat Zamieszczone przez McKane
Niestety powaznie sie mylisz. Wystarczy wziac pierwszy lepszy test nagrywarek: http://www.cdrinfo.pl/artykuly/Samsu...ja/strona7.php
McKane, testy na cdrinfo (tak, tak, parę lat temu też się w nich zaczytywałem ;-)) mają mniej więcej podobną wartość jak nasze karty testowe i focenie linijki pod kątem Owszem, coś tam pokazują, ale religijne kierowanie się nimi przy zakupach.... no chyba że ktoś planuje jakieś użytkowanie heavy-duty - ale wtedy to w grę wchodzi raczej inny zakres cenowy niż to, co testuje cdrinfo ;-)

Ważne żeby nie używać płyt typu : ESPERANZA , raczej nie PLATINUM i podobne śmiecie
A tu nie do końca. Niby prawda, ale statystyka (o której pisałem) mówi co innego...

sam widziałem jak mój serwisant odzyskał 7 !!!! warstw nadpisanych na karcie CF !?! i nawet z 7 warstwy niektóre pliki były 100% sprawne.... niezłe jaja co ?
Hmm, w sensie ta sama karta, zapisana 7 razy na full i wykasowana?

Co do płyt 2-warstwowych - po pierwsze są drogie , po drugie wolne , po trzecie widzę na razie jedynie niszowe zapotrzebowanie...
Niszowe? Dla mnie jest zupełnie jasne: takie samo jak zwykłych DVD-R tyle że trochę wygodniej