Pokaż wyniki od 21 do 30 z 80

Wątek: Koszmar Z Dyskiem

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane
    Jesli chodzi o plyty to sprawa nie jest do konca oczywista. W przypadku nagrywania najwazniejszy jest rodzaj plyty w polaczeniu z konkretna nagrywarka i z konkretnym biosem. Jedna plyta moze swietnie nagrywac sie u Ciebie a u kumpla bedzie totalna porazka. Jedynym pewnym sposobem na nagrywanie dvd jest samodzielna modyfikacja biosu (badz aplikacja gotowego biosu) dla konkretnego rodzaju plyt i szybkosci nagrywania. Ja mam bios na ktorym zdecydowanie najlepiej nagrywaja sie DVD-R+ z naciskiem na jakosc nagrywania na nie na jego szybkosc. Generalnie polecam lekture cdrinfo.pl - kopalnia wiedzy na ten temat - moje doswiadczenia i to co napisalem to pikus przy tym co mozna tam wyczytac.

Sorry ale moim zdaniem to są prawdy dla wstępnego etapu rozwoju technologii.
    W tej chwili kupując markową nagrywarkę (LITEONY się popsuły już od roku mniej więcej) nie ma takich problemów ....
    Ważne żeby nie używać płyt typu : ESPERANZA , raczej nie PLATINUM i podobne śmiecie (są to płyty PRZEDPRODUKCYJNE dużych marek, śmieci sprzedawane u nas za grosze)

A te firmy które odzyskują dane robia to programami ONTRAK ... sam widziałem jak mój serwisant odzyskał 7 !!!! warstw nadpisanych na karcie CF !?! i nawet z 7 warstwy niektóre pliki były 100% sprawne.... niezłe jaja co ?

Co do płyt 2-warstwowych - po pierwsze są drogie , po drugie wolne , po trzecie widzę na razie jedynie niszowe zapotrzebowanie...
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 12-03-2006 o 07:25

Uprawnienia umieszczania postów