Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Canon 60d czy 650d?

Domyślnie Canon 60d czy 650d?

Witam,
    jestem obecnie na etapie otwierania działalności związanej z organizacją imprez oraz agencją modelek.
    Wystąpiłam z wnioskiem o dotację, dostałam 3700zł na aparat.

I pytanie, wybrać Canona 60d, czy 650d? Od razu dodam, że kręcenie filmów w 650d mnie nie przekonuje

Aparat potrzebny do prowadzenia działalności, robienie zdjęć na imprezach, fotografowanie modelek (agencja), plus dodatkowo na wyjazdy (plenery), fotografie w ruchu itd.

Proszę o pomoc, bo opinie są tak rozbieżne, że pojęcia nie mam co wybrać, a cena praktycznie ta sama...

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie Odp: Canon 60d czy 650d?

do imprez bardziej się nadaje 650d, bo jak zalejesz piwem to jednak tańszy jest.
    na plenery lepszy 60d bo ma górny ekranik pokazujący korekcję błysku

650D jest droższy od 700D, do tego na 700D można dostać cashback, więc cena robi się jeszcze bardziej atrakcyjna.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Cytat Zamieszczone przez Fotopstryczek Zobacz posta
    650D jest droższy od 700D, do tego na 700D można dostać cashback, więc cena robi się jeszcze bardziej atrakcyjna.
    i to chyba najlepsze rozwiązanie

Ja wybrałem 60d mimo, że jest STARSZY

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Jak już przedmówcy zauważyli... wszystko jest kwestią potrzeb. Choć w mojej ocenie lepszy komfort pracy przemawia za 60D.
    Wziąłbym 60-tkę.

Tak jak juz pisalam, aparat mam na dotacje (i nie zamierzam zalewac go piwem), w zwiazku z czym cenowo dla mnie nie ma roznicy bo musze go kupic dokladnie za kwote przyznana z urzedu. Tanszy ani drozszy mnie nie ratuje taki urok dotacji... akurat oba sa w tej samej cenie stad moje pytanie, ktory bedzie bardziej "pozyteczny"

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

który Ci lepiej leży w rękach :P 650/700d jest chyba troszkę lżejszy to może być zaleta dla kobiety

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Miałem kiedyś podobny problem. Wybrałem 60'tke - why?

Większa bateria.
    Dodatkowy wyświetlacz (czyli dalsze oszczędzanie energii).
    Troszkę mocniejsze i większe body (lepszy grip).
    Ergonomia która w 60D mi bardziej odpowiadała.

Suma summarum - teoretycznie lepsze body - jednak w Twoim przypadku życie może pokazać co innego.

Dokupiłem do 650D grip za grosze i ergonomia jest OK.
    AF w jednym i drugim aparacie jest identyczny. Procesor lepszy w 650D. Bateria ma 2x większą pojemność w 60D. Dotykowy wyświetlacz i szybki dostęp do menu w 650D. Lepsze sterowanie czułością ISO 60D. Ciągły AF przy kręceniu video w 650D. Poziomnica elektroniczna 60D.
    Teraz podobno 60D kosztuje 2 650zł, a 650D to wydatek 2 400zł. Co xxD to nie xxxD.
    Jeżeli pucha nie musi być nowa, to może wystarczyć EOS 50D za 1 650zł.
    Jak masz kasę to oczywiście tylko Canon EOS 70D - 4 100zł. Jest chyba lepszy niż EOS 7D za 4 400zł.

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Aktualnie mam 550D i 50D. Bardziej polecam 50D. Ma ten ekranik na górze. łatwiej i szybciej zmienia się parametry. I widać punkty AF w wizjerze.
    W 550D jak sobie ustawiam boczny to muszę od czasu wciskać spust do połowy aby się zaświecił na czerwono i wtedy wiem gdzie jest. Jak się często te punkty zmienia to jest to uciążliwe. W 50D wszystko widać jak na dłoni (są wielkie czarne kwadraty a nie kropeczki). Do tego szybsza seria w 50. I ogólnie jest szybszy i przyjemniejszy w użyciu. Jakbym mógł to 550 bym sprzedał, ale potrzeby mi jest mały aparat więc go mam jako drogi. A jeśli chodzi o 60d VS 650d to nie podpowiem.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów