Zastanawiam się po co Canon wymyślił sobie taką antyreklamę. Proces wypełnienia formularza, identyfikacja kodów kreskowych i numeru seryjnego, szukanie nr SWIFT swojego banku to droga przez mękę. Formularz był tak dopracowany, że kazał mi wypełniać numer mieszkania, którego nie potrafiłem wypełnić, bo mieszkam w domu, więc wpisałem zero. Kody wydawało mi się zidentyfikowałem zgodnie z instrukcją, wysłałem, a wczoraj dostałem z Canona maila :
"Dziękujemy za przesłanie wniosku w ramach Canon CashBack. Niestety nie możemy zatwierdzić złożonego wniosku, ponieważ nie mamy ważnego numeru seryjnego produktu, który Państwo zakupili. Proszę podać numer seryjny logując się do systemu śledzenia wniosku on-line, do którego otrzymali Państwo dane logowania. Proszę mieć na uwadze, że informacje te musimy otrzymać przed datą zamknięcia przyjmowania zgłoszeń, która przypada na 15.02.2014."
i drugi: "Dziękujemy za przesłanie wniosku w ramach Canon CashBack. Niestety nie możemy zatwierdzić złożonego wniosku, ponieważ nie mamy ważnego kodu kreskowego wyciętego z opakowania produktu, który Państwo zakupili. Prosimy o przesłanie ważnego kodu kreskowego na poniższy adres, który został wycięty z opakowania Państwa produktu wraz z imieniem i nazwiskiem oraz adresem e-mail, które ułatwią identyfikację. Proszę mieć na uwadze, że informacje te musimy otrzymać przed końcem terminu przyjmowania zgłoszeń, który upływa 15.02.2014 roku (liczy się data stempla pocztowego)."
Po otrzymaniu loginu i hasła wszedłem w ten formularz a tam widzę nie ma żadnych informacji, które podałem przy wysyłaniu formularza Cashback. Ręce opadają ........
Teraz jak jeszcze czytam, że zwrot trzeba uwzględnić w zeznaniu podatkowym, to dziękuję za te 200zł za lampę błyskową, nie chce mi się po raz kolejny identyfikować który to jest kod kreskowy, a który numer seryjny ale z tego co czytam, to może też tak być, że przysłałem właściwe. Szkoda mi czasu i jestem po prostu zawiedziony poziomem tej promocji, która sprawia wrażenie, żeby tak skomplikować, aby ludziom odechciało się ubiegać o zwrot. W moim przypadku im się udało.....
Pozostaje mieć tylko nadzieję, że sprzęt nie dorówna klasie tej promocji.