Narzucał. W tym roku to już było na pewno.
Przy letniej promocji nie było ograniczeń co do sieci sprzedaży i zwroty były chyba większe, ale cóż- teraz święta to ludzie kupią :-D
Obawiam się, że narzuceni przez firmę Canon sprzedawcy, będą posiadać wyszczególnione w regulaminie produkty w cenach niekoniecznie atrakcyjnych. Okaże się, że po odjęciu zwrotu w ramach programu cashback, cena danego produktu będzie na poziomie regularnych ofert w bardziej konkurencyjnych sklepach fotograficznych, nie wymienionych w regulaminie promocji. Pożyjemy, zobaczymy.
Lampę Canon 600EX-RT, którą jako nowość zakupiłem z początkiem roku, dostałem w cenie jakiej nie mógł zaproponować wówczas żaden znany sklep fotograficzny czy większy bądź mniejszy market RTV i AGD. Okazało się, że po zwrocie w ramach cashback, mój sprzęt kosztował mnie dodatkowo przeszło 200,00 zł mniej i tym sposobem, końcowa cena zakupu była niezwykle atrakcyjna. Biorąc pod uwagę pkt 5 regulaminu, na dzień dzisiejszy nie byłoby to już możliwe i chyba o to też chodzi. Przed świętami sporo klientów odwiedza sieciówki, niekoniecznie zwraca uwagę na najniższą cenę porównując przy tym wiele ofert prezentowanych w sieci. Hasło "promocja" czy "zwrot części pieniędzy za zakupy" z pewnością zadziała marketingowo, a przynajmniej ułatwi sprzedaż.
Ostatnio edytowane przez digital.photography ; 14-11-2013 o 19:46
Szkoda, że 60D nie ma na liście![]()
Co do narzuconych sklepów... 40 2.8 STM jest w kilku z nich po 739zł, a to najlepsza polska cena. Po odjęciu 120 zł cashbacku, robi się w miarę przyzwoicie.
Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser
Szybki rekonesans 24-70 i cena w trzech wybranych punktach nie odbiega od średniej rynkowej, więc po zwrocie robi się atrakcyjnie
Wcześniej nie były narzucane punkty sprzedaży.
CMEHA - reszta to upgrade
JA tu liczyłem na 6D w cashbacku...![]()
![]()
Czy zdarzało się, że lista sprzętu w cashbacku zmieniała się? Czy po nowym roku w 2013r. był jeszcze jakiś cashback (masło maślane wyszło), czy po cashbacku na święta kolejny pojawił się na wakacje?
"Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/)"
Tyle, że z tego co rozumiem, cały ten "cashback" MOŻE być zwrócony, ale nie musi? Szkoda, że tak po prostu nie obniżą cen.