Strona 14 z 14 PierwszyPierwszy ... 4121314
Pokaż wyniki od 131 do 134 z 134

Wątek: Canon Cashback 2013/2014

Domyślnie Odp: Canon Cashback 2013/2014

Cytat Zamieszczone przez Pelson Zobacz posta
    Sprawdź swój panel w Canonie, u mnie pojawiło się już "Wysłano do zapłaty". Znając życie - poniedziałek / wtorek e-mail że pieniądze zostały wysłane i dojdą w przeciągu 3 dni. Do piątku, przy dobrych wiatrach, przyjdzie prezent.
    status "wysłane do zapłaty" miałem od 13 lutego. Dziś po interwencji telefonicznej, dostałem maila, że pieniądze zostały wysłane i powinny dotrzeć do mnie w ciągu 3-dni roboczych...eh.. zobaczymy...

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Cytat Zamieszczone przez latant Zobacz posta
    To są dwa, odrębne zdarzenia - kupno rzeczy i otrzymanie pieniędzy. Otrzymałeś pieniądze i od tego należy płacić podatek, jeżeli dostałbyś rabat to wtedy byłby zmniejszony VAT. Nieznajomość prawa nie zwalnia itd ....
    Nie widzisz w tym paradoksu. Część cashbackowa została opodatkowana przy kupnie i potem ma być ponownie opodatkowana? Za jeden towar płacisz dwa razy podatek. Zresztą sprawa podobna do cashbacków bankowych przy kupnie kartą. Wyszło, że jeżeli jest to nagroda i nie przekracza ona 760zł to jest wolna od podatku.
    Ogólnie US swoje, a sądy orzekają, że nie trzeba płacić podatków od cashbacków (bankowych - nagrody za używanie kart, prawnie u Canona jest to samo - jest to przecież nagroda za zakup określonego produktu w danym terminie). Tutaj w Gazecie prawnej był artykuł - dla zainteresowanych - link.
    Cash back to czysty zysk dla klienta. Nie ma od niego podatku - Podatki - PIT, CIT, VAT, Ulgi podatkowe - Najnowsze informacje podatkowe - GazetaPrawna.pl
    Ostatnio edytowane przez szwayko ; 25-02-2014 o 11:53

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

A więc do mnie przed chwilą cashback doszedł na konto. 12 dni opóźnienia ...

Coś już napisał

24 lutego dostałem maila, a dzisiaj pieniążki znalazły się na koncie

Strona 14 z 14 PierwszyPierwszy ... 4121314

Uprawnienia umieszczania postów