Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Cash Back - 20d

elektron
    Guest

Domyślnie

Raf_1975, Jac, może trochę przesadziłem ale fakt faktem, ze oczekiwałem nieco innej odpowiedzi. Zdaje sobie sprawę, że ciężko jest ocenić czy cena pójdzie w dół czy nie ale uważam, że na forum (jak napisał zoon) jest kilka osób co może mięć doświadczenie w tej branży. Do nich było skierowane to pytanie i do tych co mają coś poważnego do napisania.
    Zastanawiam się dość poważnie nad zakupem i wydanie dla mnie jako ucznia ok. 5 tys. zł nie jest małą kwotą więc chciałem dokładnie zbadać rynek czy warto czekać czy nie.

Dopiero zaczyna Awatar apart
    Miasto
    Ostrowiec Św.

Domyślnie

elektron poczekaj do kwietnia, pojawi się 30D to napewno 20D dostanie po.... cenie

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elektron
    Zastanawiam się dość poważnie nad zakupem i wydanie dla mnie jako ucznia ok. 5 tys. zł nie jest małą kwotą więc chciałem dokładnie zbadać rynek czy warto czekać czy nie.
    Zasada jest dosyć prosta - ceny cały czas spadają. Jak kupisz też będą spadać, aż magazyny się wyczyszczą (co zazwyczaj dość długo trwa). Wg mnie nie warto czekać zbyt długo. I nie warto śledzić cen po zakupie. Jak kupiłem 300D to w jakiś (niecały chyba) tydzień spadł u tego samego sprzedawcy o 200 zł. Potem cena leciała wolno ale sysytematycznie, aż 300D zniknął z rynku nówek. Ale ja już miałem aparat, cieszyłem się nim i uczyłem jak radzić sobie z kaprysami cyfry

Jak wejdzie 30D to 20D z pewnością jeszcze ciut spadnie. I potem też będzie taniał jak w scenariuszu powyżej. I tak można czekać. A najlepiej znaleźć w dobrej cenie, brać i focić

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Widzę, że dobry humor trzyma się co po niektórych. Żeby być poważnie potraktowanym widać trzeba mieć podpis na 5 linijek z powtarzającą się literą "L" i nabite co najmniej 1000 postów.

No i jeszcze koniecznie trzeba byc moderatorem (btw jeszcze nie mam tysiaczka i podpis mam na rowno 4 linijki wiec to nie o mnie chyba? ).

Napisze to co mi czesto pisza - wyluzuj

ale fakt faktem, ze oczekiwałem nieco innej odpowiedzi
    Fakt jest taki ze zadales standardowe, czesto powtarzajace sie pytanie na ktore jak zwykle nikt nie potrafi udzielic jednoznacznej odpowiedzi poza napisana wyzej - ceny spadaja. I tyle.

Z tego wzgledu czekac zawsze warto (300D jak wchodzil na rynek to kosztowal ok 5 tys zl a obecnie ponizej 2 tys) ... ale czy warto tracic fotki ktore w tym czasie mogly byc strzelone? Sam sobie odpowiedz.

Bywalec Awatar SenK
    Miasto
    Oświęcim / Kraków

Domyślnie

Moim zdaniem (zaznaczam, że nie jestem handlowcem) to jak wejdzie 30D to 20D spadnie, ale pewnie.. 300, 400, 500zł.. nie sądze, że więcej jak na poczatek, bo za darmo ich nie będą rozdawać. Jeżeli szykuje Ci sie jakiś wyjazd czy coś to kupuj teraz. Jak nie to poczekaj do kwietnia aż wejdzie 30d, bo dłużej bym nie czekał.

Pozdro.

elektron
    Guest

Domyślnie

Dzięki za zainteresowanie.
    Ja rozumiem, że nie warto czekać w nieskączoność na spadek cen ale tutaj chodzi jednak o coś innego. Jeżeli poczekam i cena spadnie powiedzmy 500 zł do konca kwietnia to kupie Canona, a jeżeli nie to będzie d70s. Raczej by to był poroniony pomysł kupic 20d i urzywać przez jakiś czas z 18-55. Dopiero w październiku byłby jakiś przypływ gotówki i mozliwość zmiany na jakiś sensowny obiektyw.
    Dlatego się tak wypytuje i z wiadomych powodów próbuje na wszystkie sposoby uciułać na tego 20d. Raczej będzie to zakup na dłuugi czas więc sam nie wiem czemu ale wole Canona.

Początki nałogu Awatar marabut199
    Miasto
    London (UK)

Domyślnie

Dzięki za zainteresowanie.
    Ja rozumiem, że nie warto czekać w nieskączoność na spadek cen ale tutaj chodzi jednak o coś innego. Jeżeli poczekam i cena spadnie powiedzmy 500 zł do konca kwietnia to kupie Canona, a jeżeli nie to będzie d70s. Raczej by to był poroniony pomysł kupic 20d i urzywać przez jakiś czas z 18-55. Dopiero w październiku byłby jakiś przypływ gotówki i mozliwość zmiany na jakiś sensowny obiektyw.
    Dlatego się tak wypytuje i z wiadomych powodów próbuje na wszystkie sposoby uciułać na tego 20d. Raczej będzie to zakup na dłuugi czas więc sam nie wiem czemu ale wole Canona.
    Jak sie zdecydowales na 20D (tak pisales) to juz sobie w glowie nie mieszaj D70 na poziomie 500 zlotych - to aparat starszej generacji z jakoscia matryxy i przetwarzania duzo ponizej 20D (a zdajsie nawet d50).

Kit to wcale nie jest taki poroniony pomysl na poczatek - poczytaj sobie na tym forum i na roznych stronach w internecie. Nie jest to rewelacja - ale za 75 zl (ktos tu dzisiaj tyle chcial) to kupa szkla, zwlaszcza w szerszym zakresie i mozna naprawde fajne obrazki wyciagnac.
    Zaczynalem DRUHEM...teraz tez mam plastikowy aparat.:rolleyes:

elektron
    Guest

Domyślnie

marabut199, tak właśnie chciałem zrobic do szerokiego kąta miałbym kita i dokupic 50 1.8. Tylko, że musiałby potanieć 20d powiedzmy o te 300-400 zł.
    Kurcze no nie wiem ;/

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

.... sam nie wiem czemu ale wole Canona.
    To sie nazywa INSTYNKT...Szósty zmysł?....:-))))

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów