Jak w temacie, nie zdążyłem na gwarancji oddać canona 550d z odłażącymi gumami. Czy może ktoś doradzić co z tym fantem zrobić?
Jak w temacie, nie zdążyłem na gwarancji oddać canona 550d z odłażącymi gumami. Czy może ktoś doradzić co z tym fantem zrobić?
Mateusz Książkiewicz
AG/AP
Canon i NIKON
Był problem poruszany w paru innych wątkach. Skoro skończyła się gwarancja trzeba zakupić klej do gumy np. butapren itp... i przykleić![]()
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Lepiej dwustronnie klejąca folia
ja podkleiłem klejem, co prawda bardzo nie odchodziło, ale pomogło.
klej do butów!
Jak będziecie stosowali klej, nawet butapren, to przy pierwszym problemie zmuszającym do demontażu możecie mieć gumy porozciągane lub popękane i fatalnie wyglądające. Należy stosować sposoby umożliwiające ich bezproblemowe odklejenie.
Dokładnie, cienka dwustronna taśma (folia), jest tego teraz spory wybór. Metody typu Butapren stosowane były w czasach gdy nie istniała alternatywa.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Co prawda nie podklejałem gum w aparacie, ale podklejałem inne gumy na urządzeniu komputerowym i świetnie spisuje się taśma dwustronna polecam 3M mocna i wytrzmała no i pewność że nie odpadnie po kilku dniach