Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Odpowiednik Aputure Trigmaster

Dopiero zaczyna Awatar Filla Kris
    Miasto
    Ornontowice

Domyślnie Odpowiednik Aputure Trigmaster

WItam
    Oj dawno tu nie zagladalem chyba tez ze wzgledu ze troche wypadlem z fotografii.
    Na rynku jest multum roznych wyzwalaczy do lamp. Jestem w posiadaniu pary PW oraz taniego kompletu firmy Aputure Trigmaster.
    Mam na mysli cos takiego http://www.cameratotaal.com/images/c...m-8d8c4be0.jpg
    Moje pytanie dotyczy tych ostatnich. Nie wiem czy mam pecha do zawodnych wyzwalaczy czy one poprostu takie sa.
    Poszukuje analogicznych wyzwalaczy ktore beda mniej zawodne (najlepiej wcale )a beda spelnialy te same kryteria.
    Tymi kryteriami sa:
    1. komaktowy rozmiar (gabaryty i ciezar).
    2. zasilenie bateriami (akumulatory) R3 (AAA) najlepiej jak nadajnik i odbiornik.
    3. mozliwosc wyzwalania lamp dedykowanych oraz aparatu ( bezprzewodowy wyzwalacz)

Powyzsze wymagania spenialy moje Aputure. Ostatniej zimy dokupilem pare odbiornikow nowej generacji w nadzieji na poprawe pracy ale pomimo tego samego wygladu okazaly sie pracowac na innej czestotliwosci. Odeslalem je spowrotem. Moj nadajnik jest z wyciagana antenka a te nowe jej nie maja.
    Takze co w zamian? PW sa za duze odpadaja. Nie pogardze systemem ktory bedzie przenosil automatyke. Wole juz dac wiecej ale zeby to cos mi dzialalo kiedy siedze w zasiadce nie ma mowy o wychodzeniu i dochodzeniu dlaczego jedna lampa lub wiecej nie blyska.
    Bardzo prosze ludzi ktorzy siedza w temacie o jakas porade sugestie
    Z powazaniem
    Krzysztof Filla

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Odpowiednik Aputure Trigmaster

Przerabialiśmy podobne tematy już na forum...
    Zobacz Yongnuo rf-603 , powinno spełnić Twoje oczekiwania...
    Pozdro...

Miasto
    Ornontowice

No tak ale tych watkow na forum jest tak wiele ze potrzeba tygodni na ich przeczytanie Kiedys je sledzilem na biezaco.
    Poza tym ciagle pojawiaja sie nowe modele i jest tego dosc sporo.
    Mi zalezalo na czyms niezawodnym co bedzie dzialac w ciezkich warunkach np.temperatura , wysoka wilgoc. Jak pisalem ettl bylby na korzysc bo siedzac na sasiadce przez pare godzin warunki oswietleniowe sie zmieniaja. Wczoraj czytalem cos na temat yn-622 ale niestety nie spelnia moich oczekiwan poniewaz nie ma wyzwalania migawki oraz jest troszke za duzy. szkoda ze nie zrobili ich na baterie R3.
    W kazdym razie dziekuje za podpowiedz. Czytalem tez i o rf-603 i wydaje sie byc urzadzeniem dosc odpowiedznim. Ale zawsze warto poradzic sie ludzi w temacie ktorzy sa na biezaco.
    Pozdrawiam
    Krzysztof Filla

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Jeśli koszty nie grają roli możesz rozważyć system canona - lampa 600ex RT + wyzwalacz Speedlite Transmitter ST-E3-RT
    Miłego dnia
    moja www

Miasto
    Ornontowice

O! to tez nowosc. nieslyszalem.
    Niestety za drogo, za ciezko i nie wejdzie mi do plecaka
    Lampy juz sa 2x 270ex

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

No na chwilę obecną sprawdzone i popularne rozwiązania mające najlepszy stosunek cena/jakość mają jak już wspomniano:
    - dla manuala rf603
    - dla sterowania z body yn-622 (lampy moga być w manualu, w ttl-u lub w high sync - co się może przydac przy tak małych lampkach), ew. identyczne rozwiązanie pixel king(dla obu rozwiązań sprawdziłbym wsparcie dla ex270 i czy twoje body ma sterowanie lampą z poziomu body!).
    - ew. kabel typu off-cord z rozdzieleniem na 2 lampy.

Nic innego nie wymyślimy
    Miłego dnia
    moja www

Miasto
    Ornontowice

No nic , wiec bede zamawial te 603. Mam nadzieje ze nie bedzie to taki szajs jak te trigmastery.
    Dziekuje za kazdy odzew.
    Jak pouzywam je troche to dam znac jak sie maja w porownaniu to trigmasterow
    Pozdrawiam
    Kris

Uprawnienia umieszczania postów