WItam
Oj dawno tu nie zagladalem chyba tez ze wzgledu ze troche wypadlem z fotografii.
Na rynku jest multum roznych wyzwalaczy do lamp. Jestem w posiadaniu pary PW oraz taniego kompletu firmy Aputure Trigmaster.
Mam na mysli cos takiego http://www.cameratotaal.com/images/c...m-8d8c4be0.jpg
Moje pytanie dotyczy tych ostatnich. Nie wiem czy mam pecha do zawodnych wyzwalaczy czy one poprostu takie sa.
Poszukuje analogicznych wyzwalaczy ktore beda mniej zawodne (najlepiej wcale)a beda spelnialy te same kryteria.
Tymi kryteriami sa:
1. komaktowy rozmiar (gabaryty i ciezar).
2. zasilenie bateriami (akumulatory) R3 (AAA) najlepiej jak nadajnik i odbiornik.
3. mozliwosc wyzwalania lamp dedykowanych oraz aparatu ( bezprzewodowy wyzwalacz)
Powyzsze wymagania spenialy moje Aputure. Ostatniej zimy dokupilem pare odbiornikow nowej generacji w nadzieji na poprawe pracy ale pomimo tego samego wygladu okazaly sie pracowac na innej czestotliwosci. Odeslalem je spowrotem. Moj nadajnik jest z wyciagana antenka a te nowe jej nie maja.
Takze co w zamian? PW sa za duze odpadaja. Nie pogardzesystemem ktory bedzie przenosil automatyke. Wole juz dac wiecej ale zeby to cos mi dzialalo kiedy siedze w zasiadce nie ma mowy o wychodzeniu i dochodzeniu dlaczego jedna lampa lub wiecej nie blyska.
Bardzo prosze ludzi ktorzy siedza w temacie o jakas porade sugestie
Z powazaniem
Krzysztof Filla