Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Canon 60D, 550D + Sigma 18-35/1.8 - zawieszający się aparat?

Mieszany widok

Miasto
    Białystok

Domyślnie Canon 60D, 550D + Sigma 18-35/1.8 - zawieszający się aparat?

Witam,

Mam problem z kompletem podanym w tytule. Co jakiś czas, nieregularnie aparat z tym obiektywem się zawiesza, przynajmniej takie mam wrażenie. Objawia się to w sposób taki, że miga ten pomocniczy, mniejszy ekran lcd i nic nie można zrobić poza włączeniem i wyłączeniem aparatu. Jednak takie pstrykanie włącznikiem nic nie daje, bo cały czas jest ten sam objaw - migający ekran lcd i nic innego nie działa. Czasem pomaga przełączenie obiektywu na MF, a czasem dopiero wyjęcie baterii i odczekanie 2-3 minut. Na żadnym innym obiektywie to się nie zdarza, tylko właśnie na sigmie.
    Na 550D rzadziej się to dzieje, ale też bywa, że się zawiesi z tym obiektywem.

Czy ktoś z Was miał jakieś podobne problemy z tym obiektywem?

Pozdrawiam,
    mateo

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Domyślnie Odp: Canon 60D, 550D + Sigma 18-35/1.8 - zawieszający się aparat?

Może upgrade firmware w obiektywie pomoże - chyba gwarancja to pokrywa.
    R3 + RF85LDS

Miasto
    Białystok

Cytat Zamieszczone przez adawro Zobacz posta
    Może upgrade firmware w obiektywie pomoże - chyba gwarancja to pokrywa.
    Tak czytając na forum o serwisie sigmy boję się oddawać "dobrze działający" obiektyw... Poza tym problemem z zawieszaniem się, nie mam do niego żadnych zastrzeżeń, ani do autofokusu, jak i ogólnie zdjęć. Właściwie to mogę powiedzieć, że jakość obiektywu jest porównywalna z obiektywami L od canona.

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Cytat Zamieszczone przez mateo Zobacz posta
    Tak czytając na forum o serwisie sigmy boję się oddawać "dobrze działający" obiektyw... Poza tym problemem z zawieszaniem się, nie mam do niego żadnych zastrzeżeń, ani do autofokusu, jak i ogólnie zdjęć. Właściwie to mogę powiedzieć, że jakość obiektywu jest porównywalna z obiektywami L od canona.
    No to sam sobie kup USB-DOCK sigmy, przy okazji wytuningujesz sobie szkło pod swoje potrzeby.
    R3 + RF85LDS

Uzależniony

Miałem tak jeden raz z 550D. Podczas fotografowania gwiazd, nie mogłem w ogóle wyzwolić migawki, wszystko było zawieszone. Dopiero po przełączeniu na MF (o czym wcześniej zapomniałem), wszystko wróciło do normy. Hmm...

Uprawnienia umieszczania postów