Strona 30 z 35 PierwszyPierwszy ... 202829303132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 348

Wątek: Testy szkieł na Optyczne.pl

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    RGB to model barw zależny od urządzenia wyjściowego. W zrozumiałym języku to by było, jakbyś podał w LAB
    Ale RGB łatwiejszy do 'zemulowania' 8)

Dopiero zaczyna Awatar breggh
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Test to czy nie test, niemniej dotyczy optycznych.pl więc nie będzie to jakiś wielki OT, jeśli się spytam: co z wynikami niedawno zamieszczonej na waszej stronie sondy (na "najlepszy sprzęt" czy jakoś tak?) której wyników jestem najzwyczajniej ciekawy, a sonda znikła, lecz wyników brak...:-(

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_O Zobacz posta
    Jezu... Jak kobity Ja rozróżniam tylko kolory podstawowe. Wiem co to biały, czarny, czerwony, niebieski itp. Kremowy, karmazynowy, szafirowy czy beżowy - nic mi mnie mówią. Muszę się pytać żony, co to znaczy

No, no !!!
    Jak na eksperta fotografii, to całkiem nieźle.

BTW, bardzo lubię Wasze testy i wiele godzin spędziłem na ich studiowaniu.
    Jedyne, czego mi w nich brakuje, to rekomendacji danego szkła do konkretnych zastosowań oraz mało jest porównań z innymi szkłami, jak na stronie

http://www.the-digital-picture.com/Canon-Lenses/

Pozdrówka
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez breggh Zobacz posta
    Test to czy nie test, niemniej dotyczy optycznych.pl więc nie będzie to jakiś wielki OT, jeśli się spytam: co z wynikami niedawno zamieszczonej na waszej stronie sondy (na "najlepszy sprzęt" czy jakoś tak?) której wyników jestem najzwyczajniej ciekawy, a sonda znikła, lecz wyników brak...:-(
    Te porównania i rankingi sprzętu na podstawie czasem przypadkowych, a czasem nielicznych dla danego typu ocen czytelników, to akurat IMHO słaby punkt "optycznych".
    Pozdrówka
    Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 05-01-2008 o 15:38 Powód: Automerged Doublepost
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Początki nałogu Awatar Arek_O

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez breggh Zobacz posta
    To był plebiscyt na najlepszy produkt roku 2007 w kategoriach lustrzanka, obiektyw, kompakt i lornetka. Zgodnie z zapisem w regulaminie konkursu, 7 stycznia ogłosimy kto wylosował nagrody za udział w plebiscycie, a 11 stycznia podamy wyniki plebiscytu wraz z relacją z uroczystości wręczenia nagród producentom wygranych produktów.

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Pewnie mozna kubic Canona 70-200 w kolorze izabelowym - wersja exclusive.

izabelowy - brudna, zażółcona biel. Nazwa pochodzi od hiszpańskiej królowej Izabeli I, która ślubowała nie prać swojej bielizny aż do chwili wyzwolenia Grenady

Ciekawe ile skretow wyjaral autor tych nazw.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Bywalec Awatar Nicram
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    izabelowy - brudna, zażółcona biel. Nazwa pochodzi od hiszpańskiej królowej Izabeli I, która ślubowała nie prać swojej bielizny aż do chwili wyzwolenia Grenady

Ciekawe ile skretow wyjaral autor tych nazw.
    Ja będziesz miał okazje poczytaj sobie nazwy kolorów jakie są dostępne w programie Microstation (taki programik CADowski) - po prostu ubaw po pachy.
    jakieś D + sporo zapału

Dopiero zaczyna Awatar breggh
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_O Zobacz posta
    (...) Zgodnie z zapisem w regulaminie konkursu,(...)
    Dzięki za odpowiedź:-)
    Czyli jak zwykle - nie doczytałem regulaminu...??:
    Byłem zdezorientowany, gdy znikła sonda, a nie pojawiło się nic w jej miejsce. (np. info że "wyniki za tydzień" itp.)
    Tak zawsze po cichu człowiek trochę liczył na wygranie w końcu czegoś (mógłby zawsze być to ten olek;-)) a tu znów się nie udało:sad:
    Ale i tak jestem ciekawy jak ludzie głosowali...

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Wszystko fajnie tylko dlaczego (wzorem innego portalu ?) testujecie "pełnoklatkowe" obiektywy na 20d. Wieksza popularność xxxd i xxd niż xd nie jest wg mnie wystarczajacym powodem. W końcu uzytkownik 20d moze nie wziąć pod uwagę pewnej części testu ale w drugą stronę ... :rolleyes:

Początki nałogu Awatar Arek_O

Domyślnie

To nie do końca tak. Bo użytkownik 20D, może nie być zainteresowany zachowaniem na brzegu, którego on na swoim aparacie po prostu nie widzi. Było kilka powodów testowania
    na 20D wszystkich szkieł Canona. Za długo by o tym pisać. Mi wystarczy to, że nadal znaczna większość użytkowników używa pełnoklatkowych szkieł na małych matrycach. Co wcale nie oznacza, że nie myślimy nad tym aby pójść krok do przodu.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Idealem byly by testy jednoczesnie na 20d i 5d, no ale roboty jednak 2 razy wiecej

Aaa szykujecie testy polarow?

Strona 30 z 35 PierwszyPierwszy ... 202829303132 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów