Strona 19 z 35 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 348

Wątek: Testy szkieł na Optyczne.pl

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Komentarze rzeczywiście powalają - ciężarem "argumentóff" .
    Co do testu. Niektóre stwierdzenia szczególnie te dotyczące ergonomii/obsługi są dla mnie zbyt subiektywne. Po prostu jest to kwestia indywidualna. I piszę to pomimo tego, że w sumie zgadzam się z autorem testu, bo dla mnie ergonomia/obsługa nikonów wcale wzorem nie jest ale dla mnie. Jak się robi test to trzeba już dużo mocniej ważyć słowa.
    Nie do konca. Jak sie robi test to rzeczy ktore da sie przedstawic obiektywnie tak powinny byc przedstawiane natomiast rzeczy subiektywne powinny byc wyraznie subiektywne zeby czytelnik wiedzial ze to sa fakty a to odczucia. Inteligentny odbiorca wie ze kwestia ergonomii to kwestia przyzwyczajen wielkosci rak itp ale napewno chetnie przeczyta subiektywna opinie testera bo a nuz bedzie to osoba ktora uzywa tego samego systemu co on. Dla przykladu Canonowiec czytajac subiektywny tekst drugiego Canonowca o Nikonie od razu bedzie wiedzial o co mu chodzi i czy jemu te sprawy tez beda przeszkadzaly czy moze jednak nie. Jak nie bedzie pewny to pojdzie i pomaca puszke w sklepie. A takie jazdy jakie maja miejsce pod art. to zenada na maxa. Nie twierdze ze test jest idealny ale dla osob ktore maja watpliwosci jest tam miejsce do popisu ... a pisanie "ze to stek bzdur" swiadczy o autorach.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Nie do konca.
    Ale co nie do końca?

Jak sie robi test to rzeczy ktore da sie przedstawic obiektywnie tak powinny byc przedstawiane natomiast rzeczy subiektywne powinny byc wyraznie subiektywne zeby czytelnik wiedzial ze to sa fakty a to odczucia. Inteligentny odbiorca wie ze kwestia ergonomii to kwestia przyzwyczajen(...)
    No toż oczywiste, że testujący ma prawo do swoich spostrzeżeń. Ja piszę tylko o odzielaniu tego co mi się zdaje od tego co jest. W tym teście nie jest to wyraźnie rozgraniczone. I dla tego uważam go za mało wiarygodny. Szczerze mówiąc odczucia testującego mnie nie interesują. Dlatego bardzo sobie cenię podejście takie jakie ma Askey.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

w sumie to ja sie po czesci zgadzam z zastrzezeniami co do zbytniej subiektywnosci testu. aczkolwiek takiego rozgoryczenia i krucjaty nie rozumiem tym bardziej. moze tym biednym ludzikom pop... sie, ze choc zaplacili raptem 2500zl za najprostszy model to dostali sprzet klasy D2X i musza go wlasna piersia zaslaniac przed zniewagami, niosac ze spiewem sztandar obrony o godnosc marki...

ech... im mniejszy kundelek tym bardziej szczeka...
    www albo tez flickr

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    w sumie to ja sie po czesci zgadzam z zastrzezeniami co do zbytniej subiektywnosci testu. aczkolwiek takiego rozgoryczenia i krucjaty nie rozumiem tym bardziej. moze tym biednym ludzikom pop... sie, (...)

Zobacz co się dzieje jak ktoś na jakimś forum napisze, że np. D200 jest lepsze od 5D lub nie daj Panie odwrotnie. Choćby ostatni wątek na forum Nikona. A co dopiero jak ktoś napisze coś takiego w nazwijmy to "teście".
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 23-11-2006 o 20:49
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale co nie do końca?

No toż oczywiste, że testujący ma prawo do swoich spostrzeżeń. Ja piszę tylko o odzielaniu tego co mi się zdaje od tego co jest. W tym teście nie jest to wyraźnie rozgraniczone. I dla tego uważam go za mało wiarygodny. Szczerze mówiąc odczucia testującego mnie nie interesują. Dlatego bardzo sobie cenię podejście takie jakie ma Askey.
    Nie do konca musi wazyc slowa piszac o kwestiach subiektywnych.

Phil Askey powiadasz ... szczegolnie system oceny recomended i highly recomended swiadczy o jego powaznym podejsciu do testow
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A mnie cieszy, że pojawiają się niezależne testy sprzętu fotograficznego w polskich portalach. Osoby nieznające np. angielskiego mogą jest przeczytać a wszystko to za darmo i online.
    Emocje wyznawców o tyle mnie nie dziwią o ile dziwi mnie zakochiwanie się w rzeczach

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Nie do konca musi wazyc slowa piszac o kwestiach subiektywnych.
    No to tu się różnimy w opinii (tak bywa). Ja uważam, że musi inaczej cała ta zabawa w testy dla mnie nie ma sensu.

Phil Askey powiadasz ... szczegolnie system oceny recomended i highly recomended swiadczy o jego powaznym podejsciu do testow
    Chyba nikt tych ocen nie uznaje jako wyznacznik czy test jest ok czy nie (w końcu nie mieszkamy w Niemczech ). W każdym razie ja ich nawet nie czytam . Natomiast czytam to co jest wcześniej i dużo się z tego dowiaduję o sprzęcie, a nie o poglądach autora testu na sprzęt, bo te jak pisałem wyżej mam w......... gdzieś.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 23-11-2006 o 23:27
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Arek_O

Domyślnie

Na Optyczne.pl znajdziecie jeszcze cieplutki test Tokiny 50-135 f/2.8, o którą wielu z Was często pytało. Życzę przyjemnej lektury i pozdrawiam.

Arek

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Arku, teraz zajmijcie się tymi, którzy focą pełną klatką. Ja czekam na test 70-200/2.8 z IS-em.
    FOTOINKWIZYTOR

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Powiem szczerze ze troche kicha ta tokina.. jak dla mnie za krotka no i ta wpadka z AF - dyskwalifikacja. sama obudowa nie wystarczy...
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Strona 19 z 35 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów