To ja bym się też chętnie dołączył do listy życzeń.
Z szerokimi obiektywami sigmy - 20/1.8 i 24/1.8![]()
Kolejny teścik na http://optyczne.pl
Tym razem Canon EF 1.4/50 USM.
Arek
A możesz podawać pełne linki?Zamieszczone przez Arek_O
A czego Ci w tym linku brakuje :-)Zamieszczone przez minek
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
Tego: http://www.optyczne.pl/index.php?tes...ywu&test_ob=21Zamieszczone przez Robson01
Dobra robota Arek, ale kiedy będziemy mogli zapoznać się z zapowiadanym już 2006-03-13 testem EF-S 10-22, on jako jedyny z zapowiadanych w tym dniu jeszcze się nie ukazał?
Wiesz nie miej do kolegi pretensji on prowadzi jakąś działalność i chcę aby ludzie najpierw otwierali stronę główną ..... za ciekawe i dobrze podane informacje warto dać 2-3 kliki wiecej ......
Ostatnio edytowane przez popmart ; 21-04-2006 o 09:06
Wiechu, już niedługo. Większość materiału już odbrobiona.
Popmart, dzięki za zrozumienie![]()
A gdzie tu pretensje? to tylko pytanie, kogoś kto zastanawia sie nad zakupem tego obiektywu, a jeżeli masz na myśli otwieranie strony głównej optyczne.pl i informację:
Sigma 10-20 mm to naprawdę niespodzianka. Testowaliśmy już Canona 10-22 mm i trudno wyobrazić sobie coś ostrzejszego w tym zakresie ogniskowych. Jeśli ta Sigma wygrywa, to co ona prezentuje? Trzeba ją szybko ściągnąć do testów!
to zapewniam, że zapoznałem się z nią oczywiście, i tym bardziej czekam na test, a wystarczy dać 2-3 kliki więcej żeby się przekonać, że nie ja jeden.
Arek, dzięki za informację, a jeżeli w moim pytaniu też dopatrujesz się pretensji to oczywiście przepraszam.
Nie, nie dopatrujeJuż się przyzwyczaiłem, bo odkąd ruszyliśmy z testami to cały czas jestem zasypywany mailami, kiedy przetestujemy to, a kiedy tamto
Jeśli bardzo zależy
Ci na czasie, to uprzedzając trochę wyniki tetsu mogę powiedzieć, że warto mieć to szkło.
Ostrość jest wyśmienita. Natomiast lojalnie ostrzegam przed zniekształceniami. To jest coś o czym nie przeczytasz nigdzie indziej. Photozone chwali np. to szkło za brak dystorsji. No ale oni przez dystorsję rozumieją trzymanie linii prostych jako proste. A to nie wszystko. Gdy upierasz się przy liniach prostych na dużym kącie (odwzorowanie gnomoniczne) to wtedy linie są proste, ale nie są zachowane powierzchnie. W naszym teście będzie to wyraźnie pokazane i omówione - dlatego tyle to schodzi. Nie chcemy niczego wypuszczać na łapu capu.
Pozdrawiam,
Arek