Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Lustrzanka na snowboard oraz longboard

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Lustrzanka na snowboard oraz longboard

Canon 40/50D +70-200mmL
    Jak dobrze poszukasz zmiescisz sie w tej kwocie.

Bywalec Awatar niantic
    Miasto
    małe - i dobrze...

Mam 600d
    przerabiałem 75-300 III..

600d w servo daje radę jak najbardziej-przy moim poprzednim 1000d jest duuużo lepiej, więc na 100% da radę. Co do zalet 50d, pewnie że są, ale czy rzeczywiście aż tak duże? wątpię... lepiej pewnie by było, ale często okazuje się, że te wszystkie testy na różnych stronach-w prawdziwym życiu są jedynie niuansami

plus pytanie czy 600d Ci potrzeba tak naprawdę, jeśli zamierzasz robić większe odbitki, cropować, kręcić dużo filmów, móc śmiało używać iso 1600/3200 to tak - ale jeśli nie...to poszukaj czegoś innego

Co do 75-300III ... niestety na 300mm jest mydlanie, choć muszę przyznać, że zrobiłem tym obiektywem kilka dobrych jakościowo fot. Plus ma bardzo duże abberacje, więc skończyło się tym, że teraz za 600 parę złotych kupiłem 55-250 is II. Tutaj nie ma co porównywać, 55-250 jest dużo lepszy. Oczywiście jakiegoś tam szału nie ma, jest delikatny itp, ale za swoją cenę daje dobre efekty.

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    50d jest szybszy od 600d i ma 9pkt krzyżowych przeciwko jednemu w 600d
    Których nie da się i tak ustawić w grupę a w sporcie głównie korzysta się z centralnego czyli różnica niewielka - przynajmniej jak dla mnie.
    Dodatkowo 50-ki nowej raczej się nie kupi a 600D tak. Owszem 50D ma bardzo dobry AF, ale kwestia czy kolega chce doświadczać z używanym sprzętem...

Cytat Zamieszczone przez crasta Zobacz posta
    +70-200mmL
    Cytat Zamieszczone przez niantic Zobacz posta
    Co do 75-300III ... niestety na 300mm jest mydlanie, choć muszę przyznać, że zrobiłem tym obiektywem kilka dobrych jakościowo fot.
    75-300 w dwóch punktach ma przewagę na eLką. Może i jest trochę mydlany na 300mm, ale ma te 300mm a na 200mm nie jest źle. Po drugie nowy kosztuje znacznie mniej niż używana eLka. Dodatkowo poleciłbym wersję z USM.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

To ja podbiję na 650D - ze względu na AF .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To ja podbiję na 650D - ze względu na AF .
    za drogi

Bywalec Awatar niantic
    Miasto
    małe - i dobrze...

75-300 w dwóch punktach ma przewagę na eLką. Może i jest trochę mydlany na 300mm, ale ma te 300mm a na 200mm nie jest źle. Po drugie nowy kosztuje znacznie mniej niż używana eLka. Dodatkowo poleciłbym wersję z USM.

Wszystko się zgadza, ale jednak to mydło widać. Uwierz mi, nie jestem onanistą sprzętowym ale naprawdę to średnie mydło plus fiolet aberracji potrafi popsuć fotkę- nie trzeba robić zoomów na 100%. Ale przyznać trzeba, że można tym szkłem co nieco ustrzelić - więc broń Boże nie jest ono do niczego.

Za jego cenę masz jednak 55-250 is - nie jest to L, ale jest dużo L epiej
    Plus IS co w wielu sytuacjach może się przydać (mi np b. pomaga)

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów