Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Lustrzanka na snowboard oraz longboard

Domyślnie Lustrzanka na snowboard oraz longboard

Witam,
    Jaką lustrzankę moglibyście polecić w kwocie do 2500 zł? Może być używana lub nowa. Potrzebowałbym jej do fotografowania sportów (ekstremalnych?). Wydaję mi się, że szkło do niej powinno być ze stabilizacją obrazu. Proszę o poradę.

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Domyślnie Odp: Lustrzanka na snowboard oraz longboard

gopro kup a nie lustrzankę :> a jeśli masz stać gdzieś obok i pstrykać to imo 50d i coś uniwersalnego jakieś c 55-250 chociaż nie wiem czy AF da radę przy szybkich akcjach

Coś już napisał Awatar Cichy9
    Miasto
    Jasło

Nie potrzebujesz stabilizacji w szkle IMHO. I tak używał będziesz tak krótkich czasów, że drgania obiektywu nie będą miały żadnego wpływu na zdjęcie. Tak jak kolega wyżej polecam 50D + jakiś tele, ale niestety nie zostaje nam zbyt wiele gotówki na niego

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Jak wyżej koledzy napisali - ja do takich zastosowań mam 50d i dwa teleobiektywy. Ten zestaw "utrzymuje rodzinę" :-)
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Tak jak powiedział kolega salas mam zamiar stać obok i pstrykać. Co byście ewentualnie powiedzieli jeszcze na temat takiego zestawu? Aparat CANON 600D (18-55 III + 75-300 III), Lustrzanki cyfrowe - Media Markt Wiem, że to jest jednak zupełnie inne klasa aparatu ale jest nowy.
    Ostatnio edytowane przez Erder ; 10-11-2013 o 10:07

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Cytat Zamieszczone przez Erder Zobacz posta
    Tak jak powiedział kolega salas mam zamiar stać obok i pstrykać. Co byście ewentualnie powiedzieli jeszcze na temat takiego zestawu? Aparat CANON 600D (18-55 III + 75-300 III), Lustrzanki cyfrowe - Media Markt Wiem, że to jest jednak zupełnie inne klasa aparatu ale jest nowy.
    Spokojnie da radę, musisz tylko poćwiczyć z servem i znaleźć optymalne miejsce.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Miasto
    KIELCE

600d jest sporo wolniejszy a te obiektywy też są słabsze niż to co możesz kupić w tej cenie. Jak koniecznie chcesz nowy aparat to kup samo body albo body z kitem IS
    Canon EOS 600D + Canon 18-55mm IS II FOTO CYFRA możesz szukać inny sklep itd ale lepiej ten obiektyw 18-55 z oznaczeniem IS niż III DC.
    Tutaj Ci zostaje 700zł i za te 700zł jak chcesz koniecznie nowy obiektyw to tak jak mówiłem zostaje Ci canon 55-250 is Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS (2044B005BA) - Ceneo.pl
    Kupując osobno wychodzi Ci tam niecałe 2500zł to zostanie coś na kartę/torbę czy coś. Są też zestawy 600d + 18-55 is + 55-250 is ihttp://www.ceneo.pl/18051675 ale są minimalnie droższe niż jakbyś kupił osobno - ale tutaj dochodzi opcja tego, że zawsze możesz podzwonić, potargować ze sprzedawcą żeby dorzucił Ci jakąś torbę czy kartę czy cokolwiek
    W tej cenie z nowego sprzętu raczej ciężko coś wyczarować

Rozumiem, że w tej cenie fajerwerków nie będzie Chciałbym po prostu wybrać coś co najbardziej spełniałoby moje oczekiwania. Jako, że niestety będzie to też wakacyjny aparat funkcja kręcenia filmów w 600d zaplusowała na jego korzyść. 100 zł mogę jeszcze dołożyć dodatkowo, więc wydaje mi się, że ten zestaw E-planet - Lustrzanka Canon EOS 600D +18-55 IS II +55-250 IS II | Lustrzanki cyfrowe | Fotografia najbardziej by mi odpowiadał.

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    600d jest sporo wolniejszy a te obiektywy też są słabsze niż to co możesz kupić w tej cenie...
    No proszę cię...
    Rajdy robiłem zestawem 350D + sigma 70-300 i 80% zdjęć na servo miałem trafionych. Każdy kto miał kiedyś tą sigmę i zna jej AF może powiedzieć, że zestaw ten w porównaniu do 600D + 75-300 w ogóle nie powinien działać...
    Ostatnio panuje taka moda, że najlepiej do sportu mieć 7D, 5DIII bądź 1Dx. Wydaje mi się, że piszą to ci, którzy kompletnie w temacie nie mają pojęcia, nie umieją wykorzystać sprzętu. Nawet 1Dx nie trafi, jak z drugiej strony będzie miał kiepskiego operatora.

Cytat Zamieszczone przez Erder Zobacz posta
    Rozumiem, że w tej cenie fajerwerków nie będzie Chciałbym po prostu wybrać coś co najbardziej spełniałoby moje oczekiwania.
    To kup to co koledzy wyżej radzili, 50D + jeden teleobiektyw. Jaki? Kwestia preferencji i ceny. Z tym zestawem naprawdę można powalczyć.
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 10-11-2013 o 10:44
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Miasto
    KIELCE

nikt tu nie pisze od 7d 5dIII ani o jedynkach
    50d jest szybszy od 600d i ma 9pkt krzyżowych przeciwko jednemu w 600d

Erder będzie jak znalazł, ale podzwoń do tych z podobną ceną i pytaj czy coś dorzucą albo kup osobno i ta stówka będzie na jakiś plecak/torbę

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów