Pokaż wyniki od 1 do 10 z 662

Wątek: TAMRON 150-600 f/5-6.3 VC USD

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie Odp: TAMRON 150-600 f/5-6.3 VC USD

Cena na bank szybko nie spadnie. To co mamy teraz to jest dobra cena, bo Tamron wyciągnął wnioski z "lekkiego" przeszacowania 70-200 VC na początku jego wprowadzania.

Ja już jestem po "testach" 150-600. Niestety musiałem oddać szkło tam gdzie jego miejsce.

Sprawdzałem winietę. Na bank jest mniejsza niż w 100-400L.
    Stabilizaxja jest na bank lepsza. Jakieś 3-3,5 EV. Ciężko mi to oceniać bo pracując prawie tylko na długich tele nabiłem sobie łapę i bez stabilizacji wychodzą mi też niezłe czasy. Za zimno było by robić setki zdjęć ze stabilizacją włączoną i wyłączoną.

Co do obrazka to jest naprawdę niezły jak na zoom. Postaram się zresztą coś pokazać na różnych ogniskowych, na pełnych dziurach i lekkim domknięciu.

Jak zwykle szukałem dziury w całym i znalazłem coś co wymaga sprawdzenia z innymi korpusami niż rozbudowany AF 5D3. Potrafiłem AF tego obiektywu w naprawdę ciężkich warunkach doprowadzić do kapitulacji. W AI Servo. Potrafiłem go zatrzymać i nie chciał dalej ruszyć. Potrafi tak ktoś jeszcze?

Generalnie MOIM zdaniem to z czym ten Tamron przegrywa ze 100-400L to jest AF i tego stwierdzenia będę bronił jak niepodległości. Za dużo pracuję z tele by to zdanie zmienić.
    Ostatnio edytowane przez MARANTZ ; 22-01-2014 o 19:43
    FOTOINKWIZYTOR

Uprawnienia umieszczania postów