Strona 66 z 67 PierwszyPierwszy ... 165664656667 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 651 do 660 z 662

Wątek: TAMRON 150-600 f/5-6.3 VC USD

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: TAMRON 150-600 f/5-6.3 VC USD

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No pewnie, że to samo, przecież go nie wyczarowałem Jednak Facebook i tak degraduje, przede wszystkim kompresją jpg.
    Oczywiście mój post był skierowany do kolegi Bangi, który pytał o to skąd wziąłeś zdjęcie .
    A co do Facebooka to niestety jest tak jak napisałeś.

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    jego foty w lepszej jakości możesz zobaczyć tu Aviation photos taken by Waldek Mitoński | Airplane-Pictures.net i tu Skrzydla.org ale nie ogarniam, które ewentualnie były Tamronem robione, panningu tu mało
    jeśli masz FB to możesz do niego napisać i powołać się, że dostałeś namiar ode mnie
    Dzięki Bangi! Jak będę już bliżej ostatecznej decyzji, to nie wykluczam, że skorzystam z propozycji i się do niego odezwę
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Witam serdecznie!

Chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś miał doświadczenia z zestawem Canon EOS 70D + Tamron 70-300 Di VC USD lub Tamron 150-600 Di VC USD. Zamierzam kupić to body posiadając oba wymienione obiektywy. Słyszałem, że AV 70D nienajlepiej współpracuje z Tamronami, ale czy akurat wymienionymi? Obecnie posiadam EOS 650D i z tymi szkłami współpracuje bardzo dobrze. Nie chciałbym niespodzianek po zakupie nowego body.

Bardzo proszę o Wasze szczere doświadczenia.

Dziękuję.

Bywalec
    Miasto
    Luborzyca/k.Krakowa

Cześć. Mam 70d i tamrona 150-600. Kupiłem ten zestaw jakoś w wakacje podajże w 2014. Jak dla mnie to połączenie sprawuje się całkiem przyzwoicie. Ale to zależy czego ktoś oczekuje. Ja bawię się amatorsko w fotografowanie ptaków i samolotów.Ogólnie oceniam na plus ich współpracę.

Dzięki za odpowiedź. Ja także amatorsko bawię się w foto ptaków i zależy mi na dobrej współpracy posiadanych szkieł z nową puchą

Początki nałogu

czy ktoś ma doświadczenie Tamiego 150-600 z np 40D? Mam jeszcze 6d ale tutaj szeroko aby nie przepinać szkieł
    czy jednak lepiej podpiąć Tamiego do 6d?

Jak się sprawdzi taki zestaw do focenia samolotów? Da się to utrzymać ręcznie czy już tylko monopod?
    Generalnie kusi 100-400 II ale to jednak drugie tyle....

Pełne uzależnienie
    Miasto

zbitooko
    15 maja 2014, 18:11

witkot

Ja mam obiektyw od początku lutego.
    Niestety, nie używałem go z 7d, więc nie będzie to pewnie odpowiedź, jakiej oczekujesz, ponieważ moje puszki mają zdecydowanie gorsze AF-y. Podpinałem go do 20d, 40d (też 1100d) - i niestety, AI serwo działa z nimi kiepsko... Możecie mówić, że przesadzam, ale niestety - tutaj jest źle. Przy czym od razu dodaję - wiele zależy od danego body!

Oczywiście - bardzo dobrze działa "one shot" centralny - przy ograniczniku 15m - nieskończoność. Ale już bez ogranicznika we wszystkich wspomnianych moich puszkach AF najpierw się "cofa" a dopiero potem szuka ostrości "po drodze w przód"... Mnie to irytuje! Wiem - zmienię body, czekam tylko na "legendarny" 7d mark II .

Co do stabilizacji - bardzo dobra - bardzo! Zrobiłem nawet masakryczną rzecz - podpiąłem w bardzo słoneczny dzień telekonwerter kenko 2x PRO 300 i dało się przy "1200mm" ładnie tłumić drgania! Serio! "V" pisał, że przy 600 mm utrzymał zdjęcia nieporuszone w serii przy 1/100 - da się utrzymać i 1/60 s. To wielki plus tego obiektywu. Bardzo ładnie "transmituje" kolory, ładny kontrast. I obiektyw jest ostry - amatorsko potwierdzam, że najlepsze efekty przyrodnicze przy 600 mm na f 8 - f 9.

Jest ciężki - fakt po 2 - 3 godzinach "podchodzenia" ręka boli, kiedy używa się bez monopodu. Z poprzednikiem 200 - 500mm nie doświadczyłem tego. A skoro już mowa o poprzedniku - mam dziwne wrażenie, że starszy brat po przymknięciu przysłony powyżej f 9 był lepszy... dziwne uczucie. I Jeszce dziwniejsze - mam wrażenie, że poprzednik był "jaśniejszy"... Tzn. miał/ma krótsze czasy na tych samych nastawach... Czy to możliwe? Czy są jakieś "ściemniające" powłoki?

Ogólnie jednak obiektyw bardzo dobry - szkoda że zrezygnowano z obrotowego mocowania filtrów (oraz osłony) na przodzie (lubię to w poprzedniku), bo w ukryciu i z osłoną dało się przekręcić aparat pion/poziom bez widocznego dla obiektu poruszania .

PS. Obiektyw polecam przyrodnikom - ale do fotografowania lecących ptaszorów musi być coś lepszego niż stary 40d...
    Źródło: Test Tamron SP 150-600 mm f/5-6.3 Di VC USD - Komentarze czytelników - Test obiektywu - Optyczne.pl
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 09-06-2016 o 12:14

Początki nałogu

Niedobrze....
    Dzięki za link

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Początki nałogu

pytanie
    da się "oszukać" DPP aby widział Tamrona 150-600 w DLO?
    w przypadku zmiany danych w CR2 - jaki typ obiektywu ustawić?

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez mmteam Zobacz posta
    pytanie
    da się "oszukać" DPP aby widział Tamrona 150-600 w DLO?
    w przypadku zmiany danych w CR2 - jaki typ obiektywu ustawić?
    zawsze mnie to ciekawi jaki to ma sens - canon nie ma podobnego obiektywu więc korekta będzie z natury całkowicie od czapy - i jak taka korekcja ma usunąc wady wprowadzane przez tą konkretną optykę? mnie sie zawsze wydawało że DLO jest korektą robiona pod konkretny obiektyw - trzeba kupić jakieś rasowego wtedy będzie DLO.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Strona 66 z 67 PierwszyPierwszy ... 165664656667 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów