Obiektyw przekazany do testów dla optycznych, zapewne na dniach będzie cały test.
No tak, skrzynki na listy w 600 milimetrach chyba jeszcze nie widziałem![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
pewnie ogólnie wyjdzie słabo, od 400-600 przeciętnie lub marnie ale za to Sigma w podsumowaniu testu znajdzie się bankowo![]()
5D MarkII i III, + szkiełka L ... i Mitros+
Interesuje mnie temat AI SERVO ale takie testowe foty nic nie mówią jeśli mamy na myśli ptasią fotografię. Miałem kiedyś S150-500 i nia też spokojnie takie foty się robiło. Ale nie sztuką jest aby AI SERVO dało radę jak focisz gęsi lecace 100m od Ciebie w sposób niewiele zmieniający dystans. Trzeba zrobić zdjęci nalotu ptaka, który w sekundę przemieścił się z 25m na 10m albo coś podobnego. I wtedy może się okazać, ze ten stawiany tutaj na przegranej pozycji 100-400 da radę a TAMI nie. Bo moja SIGMA nie dawała rady z takim nalotem a 100-400 daje i to jest jakby podstawa w ptasiej fotografii a nie porównywanie cropów 100%.
Czy macie taki test zrobiony tamronem? Bo jesli on dałby radę z takim tematem to uuu to byłby wart grzechu![]()
KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com
Ostatnio edytowane przez Matsil ; 23-03-2014 o 10:08
R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty
Za to z Twojego komentarza, do którego odniósł się [B]Matsil[/B, wynika naprawdę dużo.
BTW ciekaw jestem, czy miałeś okazję zapiąć kiedykolwiek jakąkolwiek z Sigm i sprawdzić ten mit o beznadziejnie niskiej jakości tych szkieł. Albo nie, nie jestem - ta badziewność Sigmy jest przecież aksjomatem.
OOT
kiedyś Canon, teraz Fuji