O obiektywach wiem prawie wszystko
No, nie wiem czy ten "test" należałoby tu pokazywać
Zdjęcia są kiepściutkie. Wiewiór, łabądź, mazurek przy karmniku - zero detalu
Państwo stojący przed płotem (na 600mm) - gdzie tam jest u licha ostrość? Na pewno nie na zegarze ani na płocie...
Mam nadzieję, że to są problemy wynikające z uchybień pstrykacza, a nie słabości obiektywu...
Ale przynajmniej tablice testowe potrafią fotografować, bo wyniki pomiarów im dobre wyszły![]()
Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 21-01-2014 o 22:04
Zdjęcia z testu rzeczywiście takie sobie. Swoją drogą zdjęcie z parą przed zegarem wykonane na iso 1000, tragiczny szum, struktura jak w 7d.
Starsze puszki -np. 5dc jednak całkiem inaczej obrazowały.
Ludzie lubią tabelki, więc tutaj są. Zdjęcia - do kitu. Zwierzaki byłyby może i ok, gdyby nie były tak przeostrzone. Wydaje mi się, że warunki nie były dobre i próbowano nadrobić to softem.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Nie ma co się gorączkować. Na wiarygodne testy trzeba poczekać w PhotoZone i DXO. Mam wrażenie że PhotoZine nieco ubarwia opisy i tabelki. Pewną radość (może przedwczesną) przynosi mi to, że wynalazek Tamrona zmusi czołowych producentów i dystrybutorów do ukrócenia szaleństwa z cenami na supertele.
Trzeba też poczekać na wersję z Nikonem i odpowiedź jaką da matryca 36Mpx i gęsto upakowane 24Mpx DX-y.
Może i co przeoczyłem, ale dotychczas nie widziałem obrazków z 70D ?
Ostatnio edytowane przez pepey ; 22-01-2014 o 04:56
Kolekcjoner - polemizował bym. Akurat przez moje ręce przeszło sporo szkieł super tele i mogę co nieco o nich powiedzieć. Zaglądam do tego postu, bo zaciekawił mnie ten Tamron jako dodatkowy zapasowy sprzęt.
Mój post wyraźnie wskazuje o kogo mi chodzi i cytować tu nie trzeba.
Wypowiedzi w stylu - dali d..., bo jest tylko 6.3 na długim końcu - no proszę. Nie mów, że lubisz to czytać :-) Zrobili by 5.6 w cenie 9tyś i by było. "No z ceną to przegieli na maxa" :-)
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/