Strona 65 z 67 PierwszyPierwszy ... 15556364656667 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 662

Wątek: TAMRON 150-600 f/5-6.3 VC USD

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: TAMRON 150-600 f/5-6.3 VC USD

Cytat Zamieszczone przez mariusz m Zobacz posta
    A ja tak trochę od drugiej strony, obiektyw postanowiłem że sobie kupię... czy moglibyście doradzić co za aparat do niego dokupić (do 6 000 zł) fotografuję głównie przyrodę zwierzaki korzystam ze starej alfy 200 z 55-200
    Do tego Tamrona dokupiłbym 6d.
    Alternatywnie rozważył zestaw 70d + Canon 400/5.6

Coś już napisał Awatar ralf
    Miasto
    Kraków

Tamron poprawił oprogramowanie stabilizacji w przypadku poruszających się obiektów, można sobie sprawdzić numery seryjne nowszych wersji lub aktualizować starsze egzemplarze:

TAMRON | Information | Update of SP150-600mm F/5-6.3 Di VC USD (Model A011) for panning shots

http://www.tamron.eu/pl/serwis/faq - FAQ - Tamron

Należy zauważyć, że funkcję VC w obiektywie SP 150–600 mm można zaktualizować, aby dostosować ją do zdjęć z panoramowaniem przy włączonym trybie VC.
    Zarówno przy zdjęciach nieruchomych obiektów, jak i obiektów poruszających się z dość dużą szybkością, jak na przykład samochody, system automatycznie dobierze optymalny tryb VC przez wykrywanie ruchu zespołu aparatu i obiektywu. Dzięki temu nie będzie już potrzeby włączania i wyłączania funkcji po jej aktualizacji.

Zmiany można wprowadzić, nadpisując dane oprogramowania firmowego w autoryzowanych punktach obsługi Tamron. Procedury postępowania można uzyskać, kontaktując się z lokalnym dystrybutorem.

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez ralf Zobacz posta
    Tamron poprawił oprogramowanie stabilizacji w przypadku poruszających się obiektów
    Czy ktoś z kolegów miał okazję potestować to szkiełko, z nowym softem, w akcji przy panningu? Jestem zainteresowany tamim, ale nie ukrywam, że zależy mi na sprawnie działającej stabilizacji przy panoramowaniu.
    Na lotnictwo.net.pl niestety nie udało mi się uzyskać informacji na ten temat. Znalazłem tylko informację, że Sigma w wersji S radzi sobie zauważalnie lepiej przy ekstremalnie krótkich czasach (1/15-1/40). Pytanie jak to wygląda przy czasach rzędu 1/60-1/80 np. w porównaniu do Sigmy w wersji C lub 100-400L pierwszej generacji?
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Miasto
    Poznań

Dzięki Bangi! Pooglądałem podlinkowane zdjęcia i tak się zastanawiam, czy to degradujący wpływ facebook'a (znana przypadłość), czy te zdjęcia nie są zbyt ostre?
    Można popatrzeć na zdjęcia twojego kolegi z Tamrona na jakiejś innej stronie?
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria.solti.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

U mnie się wyświetlają normalnie Pozwolę sobie podlinkować jedno:

U Ciebie jest gorsza jakość ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Zdecydowanie! To podlinkowane przez Ciebie wygląda o niebo lepiej Dzięki!
    galeria.solti.pl

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Facebook degraduje jednak mocno, ale Cichy skąd zdobyłeś tą wersję, tzn, niezdegradowaną ???
    @ solti - jego foty w lepszej jakości możesz zobaczyć tu Aviation photos taken by Waldek Mitoński | Airplane-Pictures.net i tu Skrzydla.org ale nie ogarniam, które ewentualnie były Tamronem robione, panningu tu mało
    jeśli masz FB to możesz do niego napisać i powołać się, że dostałeś namiar ode mnie

Taka też uwaga - nie kierujcie się za bardzo jakością, bo naprawdę ciężko jest walnąć fotę z tak "długim" czasem w sensowej jakości

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    U mnie się wyświetlają normalnie Pozwolę sobie podlinkować jedno:

http://www.negatyw.org/kosz/usaf.jpg

Na prośbę Kolegi - foto. Waldek Mitoński

Dopiero zaczyna

Panowie, to jest to samo zdjęcie tylko przeglądając je na fb kliknijcie na nim prawym i otwórzcie w osobnej zakładce/oknie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez macmathys Zobacz posta
    Panowie, to jest to samo zdjęcie tylko przeglądając je na fb kliknijcie na nim prawym i otwórzcie w osobnej zakładce/oknie.
    No pewnie, że to samo, przecież go nie wyczarowałem Jednak Facebook i tak degraduje, przede wszystkim kompresją jpg.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 65 z 67 PierwszyPierwszy ... 15556364656667 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów