Faktycznie w PL 70000PLN, nawet jak tamta miala extender 2.0x, cos takiego:
SIGMA
Faktycznie w PL 70000PLN, nawet jak tamta miala extender 2.0x, cos takiego:
SIGMA
Ostatnio edytowane przez Usjwo ; 27-01-2014 o 14:15
Chciałem nazwę sklepu, żeby się zorientować, jakie tam są super warunki na testowanie teleobiektywów, ale skoro to nie w PL to nie będę znał![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
One mają ten tc w zestawie.
takie warunki?
mniej wiecej, ale zdjecie to chyba z Xiu Jia Hui?
No trochę jeszcze wody w Wiśle upłynie nim pojawią się u nas takie sklepy.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
raczej nigdy, bo w PL nie ma i nie bedzie tylu klientow
w Malezji to w jednej galerii handlowej to ze 3 takie sklepy widziałem
ceny niższe 20-30% jak u nas
--- Kolejny post ---
w Malezji to w jednej galerii handlowej to ze 3 takie sklepy widziałem
ceny niższe 20-30% jak u nas
http://photography-on-the.net/forum/...354587&page=56
Przejrzawszy cały temat tej grupy można rzec, że na najdłuższych ogniskowych stare tele Canona i Sigma 120-300 z extenderami dzielnie się bronią i trudno jednoznacznie przydzielić zwycięstwo.
A jakie to canony bo nie mogę ogarnąć w tym wątku...
70-400 2.8? + TC x2 + TC x1.4 = 560mm f8
Jakościowo wątpie aby przebiło 600mm, pozatym ciemniej, z wolniejszym AF?, cenowo za taki używany zestawik podobnie co za nowego Tamrona, przy używanej wersji z IS I drożej, a przy wersji z IS II... parę razy drożej...
EF 200mm f2.8 + TC 2x + TC 1.4x = 560mm f8, ciemniej, cenowo podobnie, ale jakościowo na pewno lepiej niż 70-200 (wyłączając IS II) bez IS, jak w przypadku zooma AF poprzez dwa TC szału już nie robi...
I co jeszcze mamy?
EF 400mm 5.6 + TC 1.4x = 560mm f8 za cenę ~6500zł ciemniej bez IS ale jakościowo pewnie będzie lepiej niż Tamron
Ostatnio edytowane przez PoulN ; 28-01-2014 o 12:21