Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Autofocus w 5D a 1Ds

Początki nałogu Awatar Sezamek
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie Autofocus w 5D a 1Ds

Piszę tu bo z czystej ciekawości chciałbym zapytać jak się ma ten zachwalany szybki AF 1Ds mk II do tego w 5D mk II. Rozumiem, że różnica w szybkości na tych samych szkłach będzie zauważalna ale: czy podpięty do 1Ds obiektyw z wolnym silnikiem będzie ostrzył szybciej niż 5D z obiektywem USM?
    Ostatnio edytowane przez Sezamek ; 06-11-2013 o 13:30
    FF + trzydziestka piątka

Bywalec Awatar mnocon
    Miasto
    Slask

Domyślnie Autofocus w 5D a 1Ds

Chodzi o 1ds mk 1 ?
    Jesli tak to moge napisac ze af jest duzo szybszy i celny w porownaniu z 5d mk2, ostrzyl celnie z lampa w prawie calkowitej ciemnosci. Gdyby ds mial uzywalne iso jak 5d to bylby super
    Canon | 1D X | 40d | EOS M | 24-70 2.8 L II | 50 1.4 | 85 1.8 | 430 EXII | 600 EX RT | XH A1 |

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Autofocus w 5D a 1Ds

Hej
    miałem 5dmkI a obecnie mam 1dsII
    W one shot Ds ostrzy troszkę szybciej niż 5d ale przede wszystkim różnica leży w pewności działania. Ds jak ustawi to jest "ustawione" W dobrym świetle na wszystkich 45 punktach.
    W trybie servo jest jeszcze prościej - w Ds działa a w 5D nie za bardzo

pzdr
    EOSy

Początki nałogu Awatar Sezamek
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Generalnie chodziło mi o porównanie 1Ds mk II bo jest w podobnej cenie co 5D mk II. Dlatego kładę te aparaty na jednej półce obok siebie i zastanawiam się nad wyższością 1Ds właśnie przy ostrzeniu. Swoją drogą to servo w 5D nie jest aż takie tragiczne bo chyba w 40D działało identycznie (cały czas mielił obiektywem)
    FF + trzydziestka piątka

Uzależniony Awatar tom517

Sezamek, ja swego czasu kupiłem 1Ds mk II z myślą zamiany 5D I, niestety jedynka miała BackFocus, w serwisie wyregulowali, nie wiem czy to przez pierwsze złe wrażenie, ale po tygodniowych testach sprzedałem 1DS mk II zostając przy 5DI, niby lepszy AF (na centralnym nie widziałem różnicy) nie rekompensował mi wagi. Dopiero teraz wymieniłem 5DI na 6D i widzę różnicę w działaniu AF

Uprawnienia umieszczania postów