trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".
Miłego dniamoja www
6D || 5D || EF 17-40mm f/4 L || EF 35mm f/1.4 || EF 50mm f/1.4 || EF 85 mm f/1.8 || EF 135 mm f/2.0 || SPEEDLITE 580 EX II
Ma ktoś porównanie pomiędzy 400, a 500D? Zaczynałem od 500D i owszem jako pierwsze body - bardzo spoko, ale nie wiem czy 400-tka była bardziej udana od 500D, bo nad tym drugim tyle zachwytów nie słyszałem. Może ktoś porównać? Pytam z czystej ciekawości.
Ja z 400D przeszedłem na 50D, ale kolega ma 500D. Był okres, że jednocześnie używaliśmy 400 i 500D. Na pewno w 500D wyświetlacz zdecydowanie lepszy, gumowy grip, filmy (jeśli ktoś potrzebuje). Ogólnie to 500D robi wrażenie lepiej wykonanego (z lepszych materiałów). Natomiast jeśli chodzi o same zdjęcia, to spróbuje wygrzebać coś, żeby porównać podobne kadry.
6D || 5D || EF 17-40mm f/4 L || EF 35mm f/1.4 || EF 50mm f/1.4 || EF 85 mm f/1.8 || EF 135 mm f/2.0 || SPEEDLITE 580 EX II
Ja niestety dopiero po sprzedaży przemyślałem sprawę, że warto mieć takie zapasowe, tańsze body. Na plaży, w nocy, w dziwnych miejscach, przy turystyce w mniej bezpiecznym rejonie itd. i na pewno dokupiłbym worek do fotografii podwodnej żeby porobić zdjęcia z dzieckiem na basenieza nowy 5dmkII zapłaciłem ponad 8k zł więc na basen go nie chciałem zabierać
W tej chwili jest warty połowy tej wartości więc może od nowa rozważę zakup worka na basen
...a 400d jest teraz wart pewnie z 400-500zł. Chyba nie ma sensu sprzedawać. Chyba, że dla kogś liczy się każdy grosz i potrzebuje szybko gotówki na inne wydatki.
Miłego dniamoja www