Pokaż wyniki od 1 do 10 z 477

Wątek: Canon 5dmkI - czy warto?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Canon 5dmkI - czy warto?

Cytat Zamieszczone przez saxjas Zobacz posta
    A w czym dokładnie ta przewaga?
    Na małych plikach RAW.
    Na tym, że więcej szkieł jest ostrych niż na gęstszych matrycach - oczywiście nie przekłada się to na więcej szczegółów, ale łatwiej się skupić na robieniu zdjęć zamiast oglądaniu 100% cropów w poszukiwaniu mydła.
    Na tym, że ma jostick - choć boczne punkty pozostawiają wiele do życzenia, to czasem można ich użyć.
    Na tym, że jest dużo tańszy - a dalej robi świetne zdjęcia.
    Na tym, że jest miej plastikowy

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Dzięki aptur i michalab, choć teraz to dopiero mam wątpliwości co dalej czynić.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez saxjas Zobacz posta
    Dzięki aptur i michalab, choć teraz to dopiero mam wątpliwości co dalej czynić.
    Nie zaglądałem dawno na portale aukcyjne ale za używane 5D dostałbyś jakieś 1500-2000 zł. jak sądzę. Wiem, że czasami liczy się każda złotówka ale jeśli możesz to zatrzymaj to body i dokup np. 6D. Jeśli nie możesz zatrzymać 5D to je sprzedaj i kup 6D. Przyzwyczaisz się

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Nie zaglądałem dawno na portale aukcyjne ale za używane 5D dostałbyś jakieś 1500-2000 zł. jak sądzę. Wiem, że czasami liczy się każda złotówka ale jeśli możesz to zatrzymaj to body i dokup np. 6D. Jeśli nie możesz zatrzymać 5D to je sprzedaj i kup 6D. Przyzwyczaisz się
    Tak, widziałem że ceny nie są wysokie i żal taki aparat sprzedawać. Z 5d jestem bardzo zadowolony, jednak czasami przydałoby się wspomniane ISO i funkcja czyszczenia matrycy. Może jedynie kupię jakieś szkła, zobaczę.

Uprawnienia umieszczania postów