a na co Ci taka ochrona? na wojnę się wybierasz? Protektor to chyba każdy co 2,5 cala posiada rozmiar się nadaje.
a na co Ci taka ochrona? na wojnę się wybierasz? Protektor to chyba każdy co 2,5 cala posiada rozmiar się nadaje.
Z zasady na kazdy lcd zakladam folie, nawet moje 600'ki z triggerem taka maja. Na gornym lcd w aparacie, tez mam takowa.
Uzywam, screen protectory od telefonow, ktore mi pozostaly.
Sam mozesz kupic folie do jakiegos starszego modelu (bedzie za grosze) i ja dociac.
Gumowego sobie odpusc, jak z tym nawet sie gdzies pokazac. Lepiej ta kase dolozyc do lepszego, tripoda, plecaka, obiektywu (niepotrzebne skreslic).
Ostatnio edytowane przez zdebik ; 09-09-2016 o 08:59
Ja mam odwrotnie. Z zasady NIGDY nie kleję żadnych folii na LCD. Gdy zdarzało mi się kupować używane body to NIGDY nie kupowałem takiego z folią czy innym ochraniaczem. Co do 5D to LCD jest porządny i trzeba się postarać aby go zarysować. W 6D jest plastik fantastik więc jest nieco łatwiej.
Ja natomiast z zasady ZAWSZE zakładam folię, wychodząc z założenia, że lepiej zapobiegać, niż leczyć.
Ja też nie naklejam, jakoś bardziej martwię się o szkła, LCD nie ma bezpośredniego wpływu na to co wypluje pucha.
T17-50/2.8, C85/1.8, pleśniaki.
Ale ma za to bezpośredni wpływ na cenę ewentualnej odsprzedaży.
U mnie wręcz przeciwnie. Nie kupiłbym oklejonego body. Musiałbym się potem męczyć przy odklejaniu.
Nie musiałbyś, to nie jest żaden mocno trzymający,czy brudzący klej. Podważasz folijkę (lub najlepiej osłonkę ze szkła hartowanego) i ją ściągasz bez najmniejszych problemów i zostawiania jakichkolwiek śladów.
Powiedzcie mi czy licznik 5D Mark I nie zmienia się na wyświetlaczu pomimo robienia kolejnych zdjęć
Jesli tak to szkoda chyba, że muszę zmienić coś w ustawieniach