"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
To może u Ciebie tendencja jest odwrotna ;-)
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
Komputer pokładowy?! Masz ECU, masz moduł komfortu, masz moduł ABS - do tego cala masa jeszcze pomniejszych. To wszystko są komputery (z firmware) nawet w pelnolatkach. Walnie Ci ECU i przepraszam co zrobisz? Elektronika wieczna nie jest i to dotyczy i samochodow i aparatów.
Panowie (i Panie). Aby zakończyć wątek motoryzacyjny (który sam wywołałem) napiszę, iż analogia z samochodem wydawała mi się o tyle trafna, że w obu przypadkach nie można być pewnym rzeczywistego przebiegu![]()
Zgadza się, aczkolwiek ja nie zwracam uwagę na przebieg w autach ;-)
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
No to dochodzimy do sedna sprawy Oczy by chciały rozsądek mówi nie
a tak na poważnie myślę że forumowa giełda może byc dobrym miejscem do znalezienia egzemplarze w dobrym stanie
Jestem tu nowy, ale Wy z pewnością zaobserwowaliście wczesniej czy sie pojawiały 24-70 f2,8 w sprzedaży.
Wiesz pewnym to w ogóle nie można być niczego, natomiast przebieg jest ważny i w aucie i w aparacie - tu rzeczywiście analogia jest
. Natomiast w aparacie jednak dużo łatwiej go sprawdzić. Co prawda zdarzyć się może że aparat był głównie używany w filmie i wtedy przebieg migawki może nie być duży natomiast nie wiadomo co z matrycą. I tu znowu jest pole do dyskusji, bo jedni twierdzą że dla matrycy ma znaczenie ile godzin pracowała, a inni że nie
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner