Strona 35 z 48 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 477

Wątek: Canon 5dmkI - czy warto?

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie Odp: Canon 5dmkI - czy warto?

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wiele starych aut marek tzw. premium ma już bardzo dużo elektroniki, praktycznie wszędzie. Nie chcę rozwijać tego tematu ale moim zdaniem to, że niektórzy reanimują stare auta (zresztą raczej nieliczni) to albo hobbyści albo maniacy albo osoby których nie stać na coś młodszego i dorabiają ideologię . Praktyczny sens takich działań jest zerowy szczególnie jak się weźmie pod uwagę ich bilans ekonomiczny.
    Zresztą porównanie do foto jest dalekie, bo to zupełnie inna bajka.
    Widać nie jesteś w temacie pisząc nieliczni ale pozostawmy to na inny wątek.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 19-08-2016 o 21:17 Powód: mój błąd :(
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Widać nie jesteś w temacie pisząc nieliczni ale pozostawmy to na inny wątek.

Wiesz biorąc pod uwagę, że mam warsztat samochodowy to coś nie coś na ten temat wiem .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Chełmno

To może u Ciebie tendencja jest odwrotna ;-)

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Tak jak wspomniałem wcześniej kolega, tylko komputer pokładowy a ie tak jak w nowych autach od wszystkiego komputer. Dlatego odlozylem myśl o zakupie nowego auta, wystarczy mi opinia mechaników i widok z okna u jednego, jakie auta do niego podjeżdżaja ;-)
    Komputer pokładowy?! Masz ECU, masz moduł komfortu, masz moduł ABS - do tego cala masa jeszcze pomniejszych. To wszystko są komputery (z firmware) nawet w pelnolatkach. Walnie Ci ECU i przepraszam co zrobisz? Elektronika wieczna nie jest i to dotyczy i samochodow i aparatów.

Miasto
    Chełmno

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Komputer pokładowy?! Masz ECU, masz moduł komfortu, masz moduł ABS - do tego cala masa jeszcze pomniejszych. To wszystko są komputery (z firmware) nawet w pelnolatkach. Walnie Ci ECU i przepraszam co zrobisz? Elektronika wieczna nie jest i to dotyczy i samochodow i aparatów.
    Masz racje ale zobacz ile tego szajsu jest w dzisiejszych autach.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Panowie (i Panie). Aby zakończyć wątek motoryzacyjny (który sam wywołałem) napiszę, iż analogia z samochodem wydawała mi się o tyle trafna, że w obu przypadkach nie można być pewnym rzeczywistego przebiegu

Miasto
    Chełmno

Zgadza się, aczkolwiek ja nie zwracam uwagę na przebieg w autach ;-)

Coś już napisał
    Miasto
    Slupca

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Panowie (i Panie). Aby zakończyć wątek motoryzacyjny (który sam wywołałem) napiszę, iż analogia z samochodem wydawała mi się o tyle trafna, że w obu przypadkach nie można być pewnym rzeczywistego przebiegu
    No to dochodzimy do sedna sprawy Oczy by chciały rozsądek mówi nie
    a tak na poważnie myślę że forumowa giełda może byc dobrym miejscem do znalezienia egzemplarze w dobrym stanie
    Jestem tu nowy, ale Wy z pewnością zaobserwowaliście wczesniej czy sie pojawiały 24-70 f2,8 w sprzedaży.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez Smigaacz Zobacz posta
    No to dochodzimy do sedna sprawy Oczy by chciały rozsądek mówi nie
    Mimo wszystko warto. Przebieg można sprawdzić w firmowym serwisie.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Smigaacz Zobacz posta
    Jestem tu nowy, ale Wy z pewnością zaobserwowaliście wczesniej czy sie pojawiały 24-70 f2,8 w sprzedaży.
    Kto to pamięta...
    Możesz dać ogłoszenie w dziale "kupię". Poszukaj także na popularnym serwisie aukcyjnym. Zawsze zalecam odbiór osobisty.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Wiesz pewnym to w ogóle nie można być niczego , natomiast przebieg jest ważny i w aucie i w aparacie - tu rzeczywiście analogia jest . Natomiast w aparacie jednak dużo łatwiej go sprawdzić. Co prawda zdarzyć się może że aparat był głównie używany w filmie i wtedy przebieg migawki może nie być duży natomiast nie wiadomo co z matrycą. I tu znowu jest pole do dyskusji, bo jedni twierdzą że dla matrycy ma znaczenie ile godzin pracowała, a inni że nie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 35 z 48 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów