Cytat Zamieszczone przez freemodest Zobacz posta
Ja natomiast mam dylemat typu czy warto dopłacić nieznacznie i wymienić 60d w świetnym stanie na bądź co bądź wiekową już 5dc - może tez by się jakaś fajna trafiła. Mówię w kategorii Backup lub aparat do zleceń gdzie szkoda mi matrycy. Posiadam 5d mkII, przed kupnem 5d mkIII, ale i 3 puszka jest mi potrzebna w przypadku jak np w zleceniu potrzebuję 2 aparatów dla siebie + jeden dla współpracowniczki Iso do 3200 by starczyło na pewno - jeszcze jak wiele osób piszę, że jest przyjemne i podobne do analogowego. W sumie to ta 60 obecnie służy do fotografowania imprez - szybka z dobrym AF - jednak crop;/ a co z tym idzie głębia nie ta i obrazek gorszy.
Może ktoś miał doświadczenia z obiema puszkami i mógłby się wypowiedzieć, będę wdzięczny
ja miałem 60d - sprzedałem i kupiłem 5d classic, techonologiczny krok w tył, jakość obrazka na plus, lepsze iso (dobrze naświetlone 1600 nawet bym nie wiedział, że to 1600 a na 60d widziałem od razu sraczkę xD) na wyświetlaczu nic nie widzę (patrzę teraz tylko histogram) AF słabiutko, ale jakoś da się żyć, lepiej leży w łapie, matryca się syfi, chodzi wolniej od 60d.
Nie wiem co więcej, POLECAM