Strona 27 z 48 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 477

Wątek: Canon 5dmkI - czy warto?

Początki nałogu
    Miasto
    Sulechów

Domyślnie Odp: Canon 5dmkI - czy warto?

Trzeba jeszcze pamiętać że z 5DMkI i kilkoma innymi dinozaurami np. 350D i 400D nie będzie współpracować część nowego osprzętu np. niektóre nowe lampy. Czasami można się zdziwić...

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez Suchy Zobacz posta
    Trzeba jeszcze pamiętać że z 5DMkI i kilkoma innymi dinozaurami np. 350D i 400D nie będzie współpracować część nowego osprzętu np. niektóre nowe lampy. Czasami można się zdziwić...
    Konkretnie jaka lampa Canona nie współpracuje ze starym 5D?

Bywalec
    Miasto
    Radom

A może jakieś szczegóły?
    Myślę, że byłyby przydatne dla osób, które dopiero planują zakup sprzętu i nie mają jeszcze dostępu do manuali...
    Może jednak bardziej pasowałoby wyrażenie: "nie będzie w pełni współpracować"?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Konkretnie jaka lampa Canona nie współpracuje ze starym 5D?
    Wydaje mi się, że Suchy nadinterpretował brak możliwości sterowania funkcjami lampy ze starego korpusu.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Początki nałogu
    Miasto
    Sulechów

Na przykład bardzo popularna i bardzo dobra YN-565EX II nie działa z Canon 350D, 400D oraz 5D Mark I. Natomiast nie wiem, czy dotyczy to także nowych systemowych lamp Canona. Wiele osób decyduje się jednak na zdecydowanie tańsze zamienniki. Często są to te same osoby, które szukają tańszych, używanych korpusów. No i można sobie sprawić bardzo niemiłą niespodziankę.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Na przykład bardzo popularna i bardzo dobra YN-565EX II nie działa z Canon 350D, 400D oraz 5D Mark I. Natomiast nie wiem, czy dotyczy to także nowych systemowych lamp Canona. Wiele osób decyduje się jednak na zdecydowanie tańsze zamienniki. Często są to te same osoby, które szukają tańszych, używanych korpusów. No i można sobie sprawić bardzo niemiłą niespodziankę.
    W ogóle nie działa czy nie działają pewne funkcje?
    Poza tym nie słyszałem aby jakakolwiek systemowa lampa canona nie działała ze starym 5D.

Początki nałogu
    Miasto
    Sulechów

Nie mam żadnego z wymienionych korpusów, więc nie sprawdzę. Ale w instrukcji lampy napisano, że w ogóle nie będzie działać. No chyba, że za działanie uznajemy wyzwalanie przez fotocelę ;-) No i ja piszę o produktach firmy Yongnuo a nie Canon.

Początki nałogu
    Miasto
    Poznań

Nie mam żadnego z wymienionych korpusów, więc nie sprawdzę. Ale w instrukcji lampy napisano, że w ogóle nie będzie działać. No chyba, że za działanie uznajemy wyzwalanie przez fotocelę ;-) No i ja piszę o produktach firmy Yongnuo a nie Canon.
    No to bardzo dziwne, bo mam trzy YN-568ex ii i mi ze starą piątką wszystko działa jak należy, HSS, druga kurtyna itp. Gdzieś coś źle przeczytałeś.

Pełne uzależnienie

Systemowe świeczki działają bez problemu - nie ma obawy.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu
    Miasto
    Sulechów

radiki - jak już wyżej wspomniałem, sprawę znam tylko z opisów firmowanych przez sklepy i producenta. Bywa, że sprzęt jednak działa i świetnie. Ale skoro oficjalnie piszą, że może nie działać to znaczy, że coś jest na rzeczy.

Strona 27 z 48 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów