Strona 26 z 48 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 477

Wątek: Canon 5dmkI - czy warto?

Uzależniony

Domyślnie Odp: Canon 5dmkI - czy warto?

Cytat Zamieszczone przez ArekLodzPl Zobacz posta
    Serwis wymienia lustro z całym mirror boxem
    Przerabiałem
    Przy wypadnieciu lustra moze sie zdarzyc (szczegolnie przy fotografowaniu szybka seria), ze cos sie stanie zlego z mirrorboxem, jakies uszkodzenie mechaniczne , ale to trzeba by miec piekielnego pecha. Nie widze najmniejszych podstaw do wymiany calego zespolu przy wklejaniu samego lusterka - przyklejenie jest jednorazowe i na amen ( o ile zrobi sie to, jak trzeba i czym trzeba), a w przypadku serwisu dochodza jeszcze klipsy, ktore sprawe ulatwiaja i sa dodatkowym -150% zabezpieczeniem.

Pełne uzależnienie

Jak juz wam lustro odpanie i porysuje matowke upomnijcie sie o jej wymiane.

Pełne uzależnienie

Gdybyś był w stanie wykazać taką zależność, to kto wie ......
    Mnie lustro wypadło na zewnątrz po odpięciu obiektywu.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Mirror boxa w standardzie z podklejeniem lustra nie wymieniają. To droga impreza jest i nikomu nie życzę wymieniać mirror boxa za kasę.

Mam takie pytanie poza konkursem, jak zabezpiecza się puszkę z odklejonym lustrem na czas wysyłki do serwisu? Nie mogę sobie tego jakoś zwizualizować.

Ktoś wcześniej wspominał o możliwości porysowania soczewki obiektywu, ktoś miał taki przypadek?

Pełne uzależnienie

Wyjmujesz lustro, zostawiasz sobie na pamiatke a aparat wysylasz bez lustra.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez rupert Zobacz posta
    Mam takie pytanie poza konkursem, jak zabezpiecza się puszkę z odklejonym lustrem na czas wysyłki do serwisu? Nie mogę sobie tego jakoś zwizualizować.

Ktoś wcześniej wspominał o możliwości porysowania soczewki obiektywu, ktoś miał taki przypadek?
    Soczewka się nie porysuje raczej, bo lustro jest sporo większe od wejścia do obiektywu od strony puszki. Mnie lustro wypadło jak odkręciłem szkło i przechyliłem aparat.
    Nie jestem pewien na 100% ale lustro należy wysłać razem z body do serwisu. Ja je zawinąłem osobno w papier i przykleiłem taśmą do pudełka.
    Jestem niemal pewien, że serwis wyłącznie mocuje lustro metodą na kątowniki a nie wymienia go na nowe, chyba że się uszkodzi.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie

Mi powiedziano zebym lustro sobie zostawil na pamiatke. W CSI rok temu.

Bywalec Awatar ds74
    Miasto
    Suchedniów

Co do kupna to warto dobrze szukać. Naprawdę trafiają się fajne egzemplarze. Ja kupiłem w zeszłym roku w sierpniu. Naprawdę trzeba było dobrze się przyglądać żeby znaleźć jakąś ryskę. Przebieg 17k.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez ds74 Zobacz posta
    Co do kupna to warto dobrze szukać. Naprawdę trafiają się fajne egzemplarze. Ja kupiłem w zeszłym roku w sierpniu. Naprawdę trzeba było dobrze się przyglądać żeby znaleźć jakąś ryskę. Przebieg 17k.
    Super, kusicie i kusicie, jak znajdę kupca na mojego D300 to czemu nie...

Strona 26 z 48 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów