@tkosiada - moze w domu zobacze wiecej, ale na tel nie widze tej nieziemskiej plastyki 5D w pierwszej odslonie.
Ale tak to juz jest z ludzkim rozumem, za komuny tez podobno bylo lepiej ^^.
@tkosiada - moze w domu zobacze wiecej, ale na tel nie widze tej nieziemskiej plastyki 5D w pierwszej odslonie.
Ale tak to juz jest z ludzkim rozumem, za komuny tez podobno bylo lepiej ^^.
Nie chce zakladac nowego tematu, a ten watek jest najobszerniejszy jeżeli chodzi o 5D. Gdzie mogę dostać protektor LCD od GGS do 5D?
Podbijam moje pytanie dot. protektora LCD. Psiada ktoś takie w swoim 5d?
Szukam jeszcze silikonowego covera do dziadka. Wychodziły takie, czy dopiero od II?
Z zasady na kazdy lcd zakladam folie, nawet moje 600'ki z triggerem taka maja. Na gornym lcd w aparacie, tez mam takowa.
Uzywam, screen protectory od telefonow, ktore mi pozostaly.
Sam mozesz kupic folie do jakiegos starszego modelu (bedzie za grosze) i ja dociac.
Gumowego sobie odpusc, jak z tym nawet sie gdzies pokazac. Lepiej ta kase dolozyc do lepszego, tripoda, plecaka, obiektywu (niepotrzebne skreslic).
Ostatnio edytowane przez zdebik ; 09-09-2016 o 08:59
a na co Ci taka ochrona? na wojnę się wybierasz? Protektor to chyba każdy co 2,5 cala posiada rozmiar się nadaje.
Ja mam odwrotnie. Z zasady NIGDY nie kleję żadnych folii na LCD. Gdy zdarzało mi się kupować używane body to NIGDY nie kupowałem takiego z folią czy innym ochraniaczem. Co do 5D to LCD jest porządny i trzeba się postarać aby go zarysować. W 6D jest plastik fantastik więc jest nieco łatwiej.
Ja natomiast z zasady ZAWSZE zakładam folię, wychodząc z założenia, że lepiej zapobiegać, niż leczyć.
Ja też nie naklejam, jakoś bardziej martwię się o szkła, LCD nie ma bezpośredniego wpływu na to co wypluje pucha.
T17-50/2.8, C85/1.8, pleśniaki.
Ale ma za to bezpośredni wpływ na cenę ewentualnej odsprzedaży.