85/1.8 i do tego 35/2.0 i czego chcieć więcej
24-70 to chyba jedna z popularniejszych ogniskowych na FF, odpowiada 18-55 na cropie.
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
85/1.8 i do tego 35/2.0 i czego chcieć więcej
24-70 to chyba jedna z popularniejszych ogniskowych na FF, odpowiada 18-55 na cropie.
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
50D+6D+10-300/1.8-5.6+Lowepro
jeśli lubisz zoomy to 24-70 to fajne szkło. Najczęściej jednak na korpusie założone mam 35mm a zooma używam jedynie na wakacjach.
Możesz jeszcze zerknąć na 24-105, który koledzy bardzo zachwalają. Jest tańszy i ma większy zakres ogniskowych i podobno jest niewiele gorszy od 24-70/4.
X-T2...|
bardzo dobry zestawik, to: Canon 5D+Canon 35/2 IS. Mam i polecam.
Po prostu...fotografia
Dzięki Wam wszystkim za odpowiedzi
Feciu pytanie kieruje do Ciebie jak oceniasz ten obiektyw Wiem że jest ciemny niż stalki ale ponoć jest ostry już od F4 czyli na pełnym otworze
Marzy mi się 24-70 w wersji 2,8 ale to nie mój budżet nie zarabiam na fotografii służy mi jedynie do zastosowań niekomercyjnych
Szukam dobrego ostrego szkła z ładnymi kolorami takiego który wraz z 5D classic da śliczny obrazek z jak najmniejsza obróbka komputerową
Lubię zoomy dlatego moje zainteresowanie poszło w te stronę zawsze.
cdn zawsze przy zoomach jest pole manewru z szerokością jeśli nie mamy dużo czasu na ustawienie ekspozycji przy stalkach już nie
--- Kolejny post ---
nie wykluczam stalki ale najpierw chce poznać możliwości tego aparatu Dodam, że przeszedłem z systemu Nikona i nadal mam stary sprzęt
Dlaczego przeszedłem bo w Nikonie nie widziałem dla siebie żadnego dobrego body jedynie pełna klatka to D700 nieosiągalne dla mnie w dobrymi tanim stanie
Więc CANONIE witaj masz nowego użytkownika.
i to jest niezaprzeczalny plus z posiadania zooma w obiektywie, a nie w nogach![]()
Po prostu...fotografia
Moje kadry to głównie rodzinne zdjęcia w domu oraz w ogrodzie na spacerach na wojażach wakacyjnych.
Lubię przyrodę i krajobraz, ale nie jestem fanem zdjęć makro - pręcików w kwiatach itp. także zdjęcia makro prawie w ogóle choć 24-70 f4 ma funkcje makro i fajnie choć nie jest to priorytet a może sporadycznie się przydać.
Najważniejsze ładne kolory bardzo dobra ostrość Posmakowałem statycznych zdjęć bez lampy w warunkach ubogiego oświetlenia np rynki w miastach podczas podrózy dlatego szarpnąłem się na pełna klatkę - tu stalka sprawdziłaby się.
Pod uwagę brałem również 50 1,4 bo jak na tę cenę ma w miarę ostry obrazek ale wyczytałem że silniki tam się psują co chyba ma potwierdzenie w ilości tych obiektywów na znanym portalu aukcyjnym. Tez chętni bym ja kupił ale w stanie bdb.
Nie wiem jak ze szkłami niesystemowymi czy warto ? nie mam wiedzy poza tym widzę że użytkownicy 5D również podpinają stare obiektywy jak to się sprawdza też nie wiem więc zdaję się na systemowe szkła.
Wasze spostrzeżenia ?