Np tu jest napisane;
Lampa reporterska YongNuo YN-565EX II do Canon LR-YN-565EXIIC - sklep Fripers.pl
I chciałem zauważyć, że pisałem o modelu 565 a nie 568, o którym wspomina radiki. Być może 568 działa, ale nie o nim była mowa...
565 nie świeci z 5. Mam i nie działa. Chcę dokupić 500, która ma działać jak należy.
Czyli nic mi się nie przewidziało... Widzisz radiki, jednak są lampy, które z bardzo starymi aparatami nie działają. I są osoby, które się na tym przejechały.
Ok, jeżeli mówisz w szczególności o 565 to jest ta wzmianka zamieszczona przez fripers, chociaż w oficjalnej instrukcji nie zastrzegają sobie braku współpracy z konkretnymi modelami Canona: http://www.yongnuo.com.cn/usermanual...YN565EX_EN.pdf . Może ktoś ma własne doświadczenia z tym modelem lampy?
Kolega cubbus ma i jasno napisał, ze lampa z najstarszą piątką nie działa a kolega salas dodał, że są inne modele, które nawet jeśli działają, to z pewnymi problemami.
Tak widzę, moment odpowiadałem na Twojego posta czytając instrukcję lampy i nie zobaczyłem już tych postów. Zatem wszystko jasne.
Ja zazwyczaj dopasowuję lampę do aparatu, nie odwrotnie...
A to, że sprzętowi tzw. "niezależnych" daleko czasami do wzorca?
W żaden sposób nie umniejsza to wartości starszych, canonowskich puszek!
I dlatego wolałbym dokupić do takiej np. 550EX
Nb. czytałem kilka lat temu o problemach we współpracy starszych obiektywów bodaj Sigmy, z nowymi EOS-ami - w żaden sposób nie wpływało to na moje decyzje o zakupach
Ja swoją 565 kupiłem pod 6D i tam działa jak potrzeba. Do 5I mam starego sunpaka manualnego ale chcę coś mądrzejszego-pomyślałem o YN 500, bo działa, ale skoro nie ma 2 kurtyny to muszę jeszcze nad jakimś innym chińczykiem pomyśleć...