Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 62

Wątek: audio, stereo, hi-fi, hi-end, audio-voodoo itp

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Odp: audio, stereo, hi-fi, hi-end, audio-voodoo itp

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    Nie, nie, chodziło mi o własną kolekcje muzyki.
    hehe, spoko
    pytam bo sam kiedys robilem przez kilka lat muzyke (zlote czasy Fruity Loops i pierwszych VSTi), to fajnie byloby sobie pogawedzic i pochwalic sie wlasnymi produkcjami

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A to nie jest przypadkiem problem pomieszczenia. Okolice 150Hz to bardzo częsty rezonans pomieszczeń mieszkalnych.
    no wlasnie tez sie nad tym zastanawiam, bo pomieszczenie z przyczyn roznych, mam kiepsko zaadaptowane zarowno do sluchania muzyki, jak i obrobki zdjec (okno z lewej strony od miejsca w ktorym stoi monitor, sciany w kolorze morelowym itp.. Tom01 mial co ustawiac przy kalibrowaniu mojego Eizo )
    ale takie to uroki, jak sie po rozwodzie wrocilo do rodzinnego domu i tymczasowo mieszka u rodzicow
    wiec zanim zdecyduje sie na kamikaze - czyli zaproponowanie totalnego przemeblowanie mojego pokoju, to jeszcze dokladnie sprawdze aspekt akustyki i jej wplywu na rezonans.
    w weekend zabieram swoje zabawki audio i jade do kumpla na testy.
    kolega to tez taki maly audiofil/meloman i ma zdecydowanie lepiej zaadaptowany pokoj pod katem akustyki.
    poza tym ma o przynajmniej jedna klase lepsze kolumny - co prawda DIY, ale naprawde gra to bardzo, bardzo zacnie.
    przy projektowaniu kolumn nie szczedzil kasy na elementach z ktorych sklada sie calosc
    wiec odpale ten testowy site na jego sprzecie i zobaczymy.

mozliwe Kolekcjoner, ze masz racje z tym czestym rezonansem 150Hz w pomieszczeniach lokalnych, sam jestem ciekaw
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Ja mam taki zestaw.Tuner super czuły,wzmacniacz bardzo OK,equalizer na wszeliki wypadek .Zestaw niskobudżetowy a gra wyśmienicie
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Miasto
    Szczecin

no to jest dopiero oldschool!
    kolumny tez vintage, czy cos nowszego?

*EDIT*

btw. widze, ze u Ciebie w torze audio, sa dwa equalizary z ustawiona charakterystyka pasma typu kontur/loudness/V
    ale tak konkretnie podkrecone potencjometry.
    nie szkoda Ci az tak mieszac w dzwieku?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    hehe, spoko
    pytam bo sam kiedys robilem przez kilka lat muzyke (zlote czasy Fruity Loops i pierwszych VSTi), to fajnie byloby sobie pogawedzic i pochwalic sie wlasnymi produkcjami

no wlasnie tez sie nad tym zastanawiam, bo pomieszczenie z przyczyn roznych, mam kiepsko zaadaptowane zarowno do sluchania muzyki, jak i obrobki zdjec (okno z lewej strony od miejsca w ktorym stoi monitor, sciany w kolorze morelowym itp.. Tom01 mial co ustawiac przy kalibrowaniu mojego Eizo )
    ale takie to uroki, jak sie po rozwodzie wrocilo do rodzinnego domu i tymczasowo mieszka u rodzicow
    wiec zanim zdecyduje sie na kamikaze - czyli zaproponowanie totalnego przemeblowanie mojego pokoju, to jeszcze dokladnie sprawdze aspekt akustyki i jej wplywu na rezonans.
    w weekend zabieram swoje zabawki audio i jade do kumpla na testy.
    kolega to tez taki maly audiofil/meloman i ma zdecydowanie lepiej zaadaptowany pokoj pod katem akustyki.
    poza tym ma o przynajmniej jedna klase lepsze kolumny - co prawda DIY, ale naprawde gra to bardzo, bardzo zacnie.
    przy projektowaniu kolumn nie szczedzil kasy na elementach z ktorych sklada sie calosc
    wiec odpale ten testowy site na jego sprzecie i zobaczymy.

mozliwe Kolekcjoner, ze masz racje z tym czestym rezonansem 150Hz w pomieszczeniach lokalnych, sam jestem ciekaw
    To daj znać jak odsłuch.
    Z rezonansami możesz sobie poradzić np. poprzez zastosowanie bass trapów.
    W zwrotnicy bym nie mieszał bo to bez zmiany przetworników daje na ogół mizerne efekty.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 05-11-2013 o 16:45
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar zysk

no to jest dopiero oldschool!
    kolumny tez vintage, czy cos nowszego?

*EDIT*

btw. widze, ze u Ciebie w torze audio, sa dwa equalizary z ustawiona charakterystyka pasma typu kontur/loudness/V
    ale tak konkretnie podkrecone potencjometry.
    nie szkoda Ci az tak mieszac w dzwieku?
    -nie mieszam,equaliler chodzi tylko z CD
    -kolumny:Plawdig in Itzehoe(Poan Dieter produkował transformatory,był sympatykiem dźwieku ,wię tez zaczął produkować kolumny.
    Nie były one naj,naj wyższej jakości ,ale mocne i solidne)
    -po kilku miesiącach podkusiło mnie podłaczyć pod wzmacniacz DUAL 5650 i niestety jedna wyzionęła ducha
    -teraz sprzęt gra pod DALI ZENSOR 7

"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Początki nałogu

A oto i mój zestaw generujący dźwięki, oldschoolowy że aż boli

CMEHA - reszta to upgrade

Miasto
    Szczecin

testowal ktos ten odbiornik bluetooth?
    YBA-11 - Yamaha - Akcesoria - Top Hi-Fi & Video Design
    w tej recenzji niby chwala..
    Recenzja bezprzewodowego odbiornika audio Yamaha YBA-11 - Blogi - MyApple.pl
    chyba sobie kupie te malenstwo
    mam w swoim HTC One 32GB na trzymanie kolekcji muzyki, wiec telefon z Androidem robilby za transport cyfrowych plikow audio, a przy okazji pracowal jako strumieniowiec do spotify, di.fm, toksyna fm, czy jakichkolwiek innych internetowych shoutcast'ow

Miasto
    Szczecin

Kolekcjoner, miales racje z ta akustyka
    u kolegi w miare zaadaptowanym pokojem rezonans z moich kolumn byl zaowazalnie mniejszy (aczkolwiek dalej wystepowal).
    ale poprawa jest.
    to teraz ide negocjowac o mozliwosc przemeblowania pokoju

akustyka i jeszcze raz akustyka
    a nie tam jakies poprawianie brzmienia kabelkami lol

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

akustyka i jeszcze raz akustyka
    a nie tam jakies poprawianie brzmienia kabelkami lol
    To jest tzw. oczywista oczywistość, że zacytuję klasyka
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 11-11-2013 o 17:25
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał
    Miasto
    Włodawa

Używacie korekcji barwy dźwięku (sopran, bas)? Jeśli wzmacniacz wymaga takiej korekty, to znaczy, że nadaje się na śmietnik, ewentualnie kolumny. Korekcja strasznie podbarwia dźwięk i nie daje się tego słuchać! Kable nie poprawiają dźwięku, tylko psują, ponieważ działają jak filtr RLC. Dobry kabel nie powinien mieć własnego brzmienia. Chwilowo używam kabla głośnikowego Monster XP za grosze i powiem Wam, że jest koszmarny, jak z sieczkarni - matowy na wysokich, mało przestrzenny, ze słabo rozciągniętym basem. Słucham, bo nie mam wyboru i czekam na wysyłkę MITa...

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów