Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 62

Wątek: audio, stereo, hi-fi, hi-end, audio-voodoo itp

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie audio, stereo, hi-fi, hi-end, audio-voodoo itp

czesc

na audiostereo.pl duzo ę, ą i bogatych ludzi, mocno wierzacych ze drogo = dobrze
    przyklad:
    AudioQuest Diamond RJ/E Ethernet Cable 12m - FutureShop.co.uk
    moze tutaj da sie normalnie porozmawiac w przerwach miedzy praca.
    moj setup:

Źródło: PC, Win7 x64, AIMP3 (Wasapi)
    Wzmacniacz: Teac A-H01
    Kolumny: Usher S-520
    Sub: Rel T5
    Słuchawki: Denon AH-D7100
    Interkonekt: Wireworld Ultraviolet USB
    Kable głośnikowe: Scan Cable Master Flex

słucham głównie undergroundowej tanecznej elektroniki, aczkolwiek coraz rzadziej "tanecznej" (ostatnio ciagnie mnie coraz bardziej w strone ambient/chillout, dub, lounge itp)
    chetnie podziele sie spostrzezeniami badz uwagami dotyczacymi najnowszych zagadnien audio (w tym cyfrowych systemow audio), z ludzmi sluchajacymi muzyki, a nie sprzetu
    zasilam uszy dzwiekami z Digitally Imported - addictive electronic music i od biedy spotify.
    zna ktos jakies niezelazne, underground'owe shoutcasty radiowe?
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Bywalec
    Miasto
    Śląsk i Zagłębie

Domyślnie Odp: audio, stereo, hi-fi, hi-end, audio-voodoo itp

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    czesc

na audiostereo.pl duzo ę, ą i bogatych ludzi, mocno wierzacych ze drogo = dobrze
    przyklad:
    AudioQuest Diamond RJ/E Ethernet Cable 12m - FutureShop.co.uk
    moze tutaj da sie normalnie porozmawiac w przerwach miedzy praca.
    ?
    myślę se, że tu chodzi o ulokowanie zbędnej kasy a nie "poprawienie" brzmienia
    wszystko zależy od tego ile zarabiasz, jak po powrocie z hipermarketu masz jeszcze wolne te drobne 7 tysi funciaków, to czemu by tu nie kupić dobrych kabli?
    ja bym to wydal na wyprawę w góry, bo na kablu za tę kasę to można jedynie fajnie pranie suszyć
    pozdrawiam

Przemek

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Ciężko to nawet skomentować ale to zapewne dlatego, że kwestia ociera się bardziej o zagadnienia psychiatryczne niż techniczne .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Słuchajac Psytrance na serwisie (zelaznym wprawdzie ) Rhapsody np. "Becoming Insane" w wykonaniu Zakażonego Grzyba

Infected Mushroom - Becoming Insane - YouTube

wydaje mi się że mam momenty jasności kiedy rozumiem, że dobra izolacja z Polietylenu o Wysokiej Gęstości jest warta każdego wydanego na nia pensa.

Pełne uzależnienie

Ja ostatnio nabyłem jakieś na wpół zdezelowane Altusy 150, do tego amplituner Pioniera z późnych lat 70'tych (tranzystorowe już), odpalam sobie Led Zeppelin - How Many More Times (Studio Version - Best Quality) - YouTube i jestem wniebowzięty. Są ludzie którzy widzą magię, są też tacy co ją słyszą: Kobranocka - I nikomu nie wolno się z tego śmiać - YouTube

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

cześć
    zna ktos jakies niezelazne, underground'owe shoutcasty radiowe?
    joł
    Dawno wypadłem z tematu, ale np toxyna fm? Słucham głownie swoich mp3, ale ostatnio zacząłem męczyć soundclouda.

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Słuchajac Psytrance
    O! Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

stare, nie stare.. mi ogolnie brzmienie urzadzen vintage audio raczej nie podchodzi (zbyt ciemne)
    ale jak kto woli
    nie mniej jednak znalazlem jakis czas temu fajny site, do testowania posiadanych systemow audio (tyczy sie to zarowno samych urzadzen, jak i akustyki pomieszczenia)
    Audio Tests, Test Tones and Tone Generators - Online and Free.
    polecam
    mozna sie przekonac na wlasne uszy o "dziurach" jakie maja nasze zabawki - zeby wiedziec co poprawic, albo czego szukac przy upgrade.
    ja dla przykladu po wykonaniu testow z tej stronki, zorientowalem sie ze moje kolumny mocno podbijaja, i rezonuja zakres od 120-140Hz, co przeklada sie na sredniej jakosci doznania kiedy slucham na kolumnach muzyki tego typu:
    The XX- Infinity - YouTube
    basu samego w sobie, jest w tym utworze stosunkowo malo, ale wlasnie ze wzgledu na to ze gitara basowa gra w zakresie miedzy 100-200Hz, to czesto mam bardzo nieprzyjemne rezonujace buczenie na kolumnach.
    w sluchawkach jest spoko
    zastanawiam sie teraz, czy grzebac w zwrotnicy, czy degradowac dzwiek equalizerem, czy wymienic kolumny na nieco lepiej zestrojone..

a'propos kolumn glosnikowych, gdyby ktos dysponowal ograniczonym budzetem a rozgladal sie za kolumnami glosnikowymi, to zdecydowanie warto zastanowic sie nad tym modelem:
    Koda K-5500T - Ceneo.pl

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    joł
    Dawno wypadłem z tematu, ale np toxyna fm? Słucham głownie swoich mp3, ale ostatnio zacząłem męczyć soundclouda.
    o! http://www.toksyna.fm/ nie znalem - ale wyglada obiecujaco dzieki
    zajmowales sie produkcja muzyki?
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Coś już napisał

W temacie nisko budżetowego sprzętu audio, z czystym sumieniem polecam duńskie kolumny DALI 104. Mam, używam i jestem bardzo zadowolony.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

stare, nie stare.. mi ogolnie brzmienie urzadzen vintage audio raczej nie podchodzi (zbyt ciemne)
    ale jak kto woli
    Hmmm.. Ja to raczej słyszę podbity górny środek - w altusach szczególnie. Był to wynik słabości ówczesnych driverów i kombinacji ze wspomagającymi je głośnikami średniotonowymi. Co przy niskiej jakości komponentów kończyło się tym o czym wspomniałem.

ja dla przykladu po wykonaniu testow z tej stronki, zorientowalem sie ze moje kolumny mocno podbijaja, i rezonuja zakres od 120-140Hz, co przeklada sie na sredniej jakosci doznania kiedy slucham na kolumnach muzyki tego typu:
    The XX- Infinity - YouTube
    basu samego w sobie, jest w tym utworze stosunkowo malo, ale wlasnie ze wzgledu na to ze gitara basowa gra w zakresie miedzy 100-200Hz, to czesto mam bardzo nieprzyjemne rezonujace buczenie na kolumnach.
    w sluchawkach jest spoko
    zastanawiam sie teraz, czy grzebac w zwrotnicy, czy degradowac dzwiek equalizerem, czy wymienic kolumny na nieco.....
    A to nie jest przypadkiem problem pomieszczenia. Okolice 150Hz to bardzo częsty rezonans pomieszczeń mieszkalnych.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Nie, nie, chodziło mi o własną kolekcje muzyki.

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów