Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
Nie, nie, chodziło mi o własną kolekcje muzyki.
hehe, spoko
pytam bo sam kiedys robilem przez kilka lat muzyke (zlote czasy Fruity Loops i pierwszych VSTi), to fajnie byloby sobie pogawedzic i pochwalic sie wlasnymi produkcjami

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
A to nie jest przypadkiem problem pomieszczenia. Okolice 150Hz to bardzo częsty rezonans pomieszczeń mieszkalnych.
no wlasnie tez sie nad tym zastanawiam, bo pomieszczenie z przyczyn roznych, mam kiepsko zaadaptowane zarowno do sluchania muzyki, jak i obrobki zdjec (okno z lewej strony od miejsca w ktorym stoi monitor, sciany w kolorze morelowym itp.. Tom01 mial co ustawiac przy kalibrowaniu mojego Eizo )
ale takie to uroki, jak sie po rozwodzie wrocilo do rodzinnego domu i tymczasowo mieszka u rodzicow
wiec zanim zdecyduje sie na kamikaze - czyli zaproponowanie totalnego przemeblowanie mojego pokoju, to jeszcze dokladnie sprawdze aspekt akustyki i jej wplywu na rezonans.
w weekend zabieram swoje zabawki audio i jade do kumpla na testy.
kolega to tez taki maly audiofil/meloman i ma zdecydowanie lepiej zaadaptowany pokoj pod katem akustyki.
poza tym ma o przynajmniej jedna klase lepsze kolumny - co prawda DIY, ale naprawde gra to bardzo, bardzo zacnie.
przy projektowaniu kolumn nie szczedzil kasy na elementach z ktorych sklada sie calosc
wiec odpale ten testowy site na jego sprzecie i zobaczymy.

mozliwe Kolekcjoner, ze masz racje z tym czestym rezonansem 150Hz w pomieszczeniach lokalnych, sam jestem ciekaw