Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Wygodny FOTEL do obróbki zdjęć

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Wygodny FOTEL do obróbki zdjęć

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    Witam,

Nie znalazłem w wyszukiwarce wątku o fotelu, który przy pracy nad zdjęciami jest także istotny, może mniej niż monitor, soft i inne urządzenia, ale od jego wygody też trochę zależy jak przyjemna lub nie będzie obróbka zdjęć. Stoję przed zakupem wygodnego fotela, bo po kilku godzinach pracy i siedzenia na tym, jaki mam obecnie, czuję ból w plecach, barkach, a szczególnie na odcinku szyjnym, czas więc go wymienić. Poszaleć za bardzo nie mogę, mam jednak nadzieję że za ok. 700zł można znaleźć coś wygodnego, najlepiej z zagłówkiem lub wysokim oparciem. Zapewne część osób takie poszukiwania ma już za sobą, więc chętnie skorzystam z ich sugestii, podania producenta, modelu, czy załączenia linku ze zdjęciem. Przyda się też innym forumowiczom.
    mam temat przecwiczony doglebnie i na tym sie znam , lacznie z operacja kregoslupa z powodu dysku- troche inny powod , ale co do zasady to to samo.

moglbym pisac ksiazke:
    wazna okresowa zmiana pozycji
    jesli znajdziesz jakies optymalne polozenie fotela i komputera to ciagle regularnie powtrazajac te sama czynnosc w ten sam sposob ,moze byc to powodem problemow.

co jakis czas wypada to zmienic.

(Np majac telefon na stole i tylko siegajac pon , za kilka lat bedziemy miec z tego tytulu problemy - trzeba zmianiac pozycje telefonu.)

wsparcie kregoslupa jakas podudzka na odcinku ledzwiowym.
    podparte nadgarstki.

na to jest cala szkola , ktora absolvowalem.

ala najwazniejsze : sport wyrownawczy. wzmocnienie odpowiednich partii miesni. ruch - plywanie glownie na plecach lub kryta zabka.
    co min. 1 godzine pare minut przerwy i odpowiednia gimnastyka rozluzniajacy i wzmacniajaca.

to dziala tak , ze zmeczenie miesni powoduje ich oslabienie , dochodzi do naciskow , powodujacych bol.
    organizm przed tym sam sie broni usilujac znalezc jakas inna pozycje prowadzaca do mniejszego bolu , ale tym samym zostaje zachwiana symetria , w innym miejscu rosna naciski - za jakis czas bedzie coraz gorzej.
    trzeba przerwac zamkniety kroag.

Uprawnienia umieszczania postów