Strona 15 z 16 PierwszyPierwszy ... 513141516 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 157

Wątek: Nikon DF

Domyślnie Odp: Nikon DF

Ja to zakleiłem gdy jechałem do Maroka, mając nadzieję, że to ciut zmniejszy szanse tego, że mi go skradną. Lans (szczególnie wśród marokańczyków) to ostatnie o czym myslę.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Lans (szczególnie wśród marokańczyków) to ostatnie o czym myslę.

Człowieki przez lata wyłapują jeszcze inne dziwaczne nawyki: Jak rozpoznać doświadczonego zawodowego fotografa? - Sylwetki fotografów - Swiatobrazu.pl

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    ...jak taki gostek lata z pozaklejanym aparatem wiszącym na pasku z dupnym napisem Nikon (lub Canon czy inne Sony).
    Nie wiem skąd u mnie, na ten przykład, zwyczaj "przekładania" starego paska do nowego aparatu, ale dupny napis jest od dawna wytarty
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    Dobra. Niech będzie już ten jeden dziwoląg od Nikona.... ale bron boże niech się Canon za takie cudaki nie zabiera
    Jak się nie zabierze, to moich pieniędzy nie zobaczy, bo czasy kiedy trzeba było kupować nowa cegłe co dwa lata żeby być na bieżaco z technologia i jakościa obrazowania były wspaniałe, ale teraz jest w zasadzie game over.

Czyli będzie znowu normalnie jak zawsze, kiedy dokładnie takie samo zdjęcie można było zrobić Smiena czy Leica, a różnica była co najwyżej w obiektywach oraz gałkach, guzikach, bajerach i ładnym wygladzie. Cegłe kupuje się już teraz nie po to, żeby się dało zrobić zdjęcie, tylko po to, żeby przykręcić super obiektyw i pobawić się gałkami. Dlatego zaczyna się teraz era doskonalenia optyki ( co widać na rynku) i sięgania do kieszeni tych, co dziś jeszcze maja coś w tej kieszeni, czyli raczej dziadków, a nie młodych bezrobotnych naiwnie oczekujacych ciagle "innowacji". Innowacje będa, ale tempo będzie zupełnie inne.

Rewolucji co roku już nie będzie, a dotad była możliwa tylko dlatego, że zaczęło się od tragicznego poziomu (mało pikseli, kiepskie DR, szumy, fioletowe aberracje, czas na kawę między wyzwoleniem migawki a zdjęciem, itd) Im więcej się zapłaciło tym lepiej wygladały zdjęcia już na pierwszy rzut oka. Se ne vrati.

Bywalec Awatar rostek andrzej
    Miasto
    Szczecin/Kraków

Duże chłopaki, a tak się modą i lansem przejmują

Do lansu lepszy od tego Nikona byłby Ferrari, hasselblad i Salma Hayek

Bywalec
    Miasto
    Las

Cytat Zamieszczone przez rostek andrzej Zobacz posta
    Duże chłopaki, a tak się modą i lansem przejmują

Do lansu lepszy od tego Nikona byłby Ferrari, hasselblad i Salma Hayek
    (Przepraszajac za offtopic) wzglednie Monica Belucci, akurat stanu wolnego, w sensie, ze panna z odzysku...

Pełne uzależnienie

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Ja bym się nie spodziewał że po tak drogi sprzęt będą się ustawiać kolejki.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Możecie mi odpowiedzieć dlaczego uzytkownicy tego forum to zwykłe buce ? Przegladam wiele for ale Wasze jest ewenementem. Banda hejterów która mimo iz wie ( wiele postów tutaj ) ze każdy obecnie wychodzacy nikon czy pentax zostawia matryce canona w tyle to jatrza i płaczą. Od lat nic sie nie zmienilo u Was a jesli zmienilo (70D) to w niczym nie pomogło a płaczecie że nikon 5300 male zmiany, ze DF dla snobow az tak zal wam dupsko sciska ze zostaliscie w DX ze szrotami a w FX nawet sony was goni ? ogarnijcie sie bo jestescie powoli zlaosni....

Bywalec Awatar rostek andrzej
    Miasto
    Szczecin/Kraków

Fajnie że wreszcie wyrzuciłaś to z siebie

Początki nałogu Awatar homesicalien

Cytat Zamieszczone przez Monika_Żarska Zobacz posta
    dlaczego uzytkownicy tego forum to zwykłe buce ? Przegladam wiele for ale Wasze jest ewenementem. Banda hejterów która mimo iz wie ( wiele postów tutaj ) ze każdy obecnie wychodzacy nikon czy pentax zostawia matryce canona w tyle to jatrza i płaczą. Od lat nic sie nie zmienilo u Was a jesli zmienilo (70D) to w niczym nie pomogło a płaczecie że nikon 5300 male zmiany, ze DF dla snobow az tak zal wam dupsko sciska ze zostaliscie w DX ze szrotami a w FX nawet sony was goni ? ogarnijcie sie bo jestescie powoli zlaosni....
    Akurat produkty Canona są nie mniej je..ne tutaj niż Nikony. Jeśli patrzeć po sympatiach dla producentów, to mamy tu Sigma - Board. Twoją opinię też można potraktować jako stronniczą, bo o ile Canon w DX daje ciała, to broni się w segmencie 6D i 5D. A DFa trudno nie uznać za kontrowersyjny krok Nikona.

Strona 15 z 16 PierwszyPierwszy ... 513141516 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów