Pokaż wyniki od 121 do 130 z 157

Wątek: Nikon DF

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Nikon DF

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Czyli odpuszczasz sobie zdjęcia na koncertach, w teatrze, na większości sali weselnych i na mieście wieczorową porą. Będziesz musiał odrzucić jeszcze zdjęcia w zimie, bo w rękawiczkach tego body nie obsłużysz.
    Tak. Te tematy fotograficzne mnie nie interesują. Co nie znaczy, że Df się nie da takich zdjęć robić. A matryca z D4 wręcz go do tego predysponuje (ISO do 200 tys). Nie trzeba widzieć pokreteł. Nastawy widoczne są przecież na tylnym LCD i w wizjerze.
    Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Ale czego się nie robi dla lansu :-)
    Na pewno część osób go kupi dla lansu.
    Ja mam na body zaklejoną nazwę Nikon. Kiedyś był ku temu powód, nie odkleiłem tasmy do teraz.
    Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    1. kolko nastaw czasu z dokladnoscia do jednej dzialki jest bez sensu w moim przypadku (bo po to jest dokladnosc do 1/3 EV zeby naswietlic klatke w punkt). w rezultacie staje sie to zbednym bajerem Df-a bo i tak aparat obslugujesz "klasycznymi" (w sensie tymi nowoczesnymi) dwiema galkami
    2. podstawietlany LSD na gorze pozwala jednym rzutem oka skontrolowac praktycznie wszystkie ustawienia aparatu rowniez w ciemnosci (a landszaft robi sie dostatecznie czesto w takich warunkach). w Df pewnie mozna to podejrzec na tylnym ekraniku, ale to jest dublowanie roli tych galek na gorze, ktore w ten sposob do niczego sie nie przydaja...
    1. jest napisane 1/3 step. Więc albo są pośrednie ustawienia albo jakoś inaczej to zrobili.
    2. od góry, na gałkach czytasz wartosci za dnia. A na tylnym LCD - w ciemnościach.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    "obecnosci glownie dla picu" tych galek na gorze jest nie tylko moje - Thom Hogan tez o tym pisze a to jest gosc o szerszym spojrzeniu na sprawe...
    Nie czytałem go. Ale jak on chce retro bez gałek? No chyba, że nie chce retro - jego gust, jego sprawa.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 07-11-2013 o 01:40

Uprawnienia umieszczania postów