Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 157

Wątek: Nikon DF

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Nikon DF

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Na widok ceny. Pewnie jeszcze + 1000 by była.
    nieważne, zmiazdzyc konkurencje

nikon nawet nawet, aczkolwiek optyczni pisza, ze nie wszystko zloto co się swieci i przy macaniu wychodzi retro ergonomia.
    Ostatnio edytowane przez komisarz ryba ; 05-11-2013 o 21:50

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Nie tylko oni to piszą - chyba na dpreview też o tym było. Prawda jest taka że coś co kiedyś było dla użytkowników szokiem (np. filozofia sterowania korpusu T90) obecnie stało się standardem, a przez wyświetlacze dotykowe poszło jeszcze do przodu. Obecnie multum gałeczek oraz przycisków raczej przyprawia o zawrót głowy niż entuzjazm .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

jak się tak patrzy na stare FM, FE i FA.. to ja tam nie widzę tego multumu pokręteł i przycisków.... i tak się ta ergonowia świetnie sprawdzała a z motorem MD-12 na przykład to było pancerne narzędzie do fotografowania ale niejeden dom tym zestawem wymurował i samochód naprawił a ten Df? symulacja....... proteza......
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    jak się tak patrzy na stare FM, FE i FA.. to ja tam nie widzę tego multumu pokręteł i przycisków.... i tak się ta ergonowia świetnie sprawdzała a z motorem MD-12 na przykład to było pancerne narzędzie do fotografowania ale niejeden dom tym zestawem wymurował i samochód naprawił a ten Df? symulacja....... proteza......
    wszystko co w znacznej mierze upodabnia się do klasykow, z zalozenia jest trochę atrapa.

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    .. Do pracy toto i tak się nie bardzo nadaje.
    Co go dyskwalifikuje (poza nazwą nikon)? Bardzo jestem ciekaw.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez komisarz ryba Zobacz posta
    nikon nawet nawet, aczkolwiek optyczni pisza, ze nie wszystko zloto co się swieci i przy macaniu wychodzi retro ergonomia.
    Ależ to ma kupę zalet. Niewygodne ergononomicznie retro, drogie = nie będzie popularne, więc jak się kupi to będzie się miało unikat. Czyli jak najbardziej hipstersko - zaleta. Możliwość podpięcia manualnych staroci kupionych gdzieś na ebayu czy innej giełdzie staroci, czyli typowo vintage-hipstersko. Zmuszanie do fotografowania takimi starociami na analogu to już przesadny sadyzm, a tak mamy wygodę cyfry i urok "starocia".

Można zapuścić wąsy, włożyć stary kaszkiet, podjechać sylizowanym na starego holendra rowerem z przymocowanym drewnianym statywem, wyciagnąć ze skórzanego etui srebrnego Nikona, pokręcić srebrnymi kółkami, rozstawić drewniany statyw i przykręcić Nikona, podpiąć wężyk spustowy, ustawić manualnie ostrość i w starym stylu zrobić zdjęcie. Czyż to nie jest o niebo bardziej stylowe niż przyciskanie paluchem ekranu smartfona? I o tą przyjemność chodzi, w końcu fotografowanie to dla 99,9% hobby a nie praca. Ale za ten styl i przyjemnosć trzeba zapłacić. Gdyby było to dostępne finansowo dla każdego to nie miałoby sensu.

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Piotr_0602 - Pięknie napisałeś. To jest właśnie to po co Nikon zrobił DF-a. Przy okazji - gdzieś w moim starym rodzinnym domu leży taki wkręcany , stary mechaniczny wężyk - pewnie by pasował.
    R3 + RF85LDS

Coś już napisał

piotr_0602 --> mozna i tak, ale ja nie ide na latwizne, jak chce zadac szyku - uzywam zenita )

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

no właśnie..... jeśli już chcesz być hipster używaj analoga..... ctfra jest dla mięczaków.... nawet cyfra z pokrętełkami i na klasyczny wężyk
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Za mocno hipsteryzujecie. Umiłowanie w klasycznym wzornictwie nie jest hipsterstwem.

Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów