Pokaż wyniki od 1 do 10 z 157

Wątek: Nikon DF

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Nikon DF

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Raczej niedobra. Ale generalnie asortyment powinni mieć większy, w kazdym razie dla semipro, bo ten segment zaniedbali. Nie ma następcy D300 ani D700. Więc z tego ruchu się cieszę. Myślałem, że aparat będzie droższy i będzie to zupełna nisza. Ale zdaje się, że będzie jakos tam strawny.
    Pytanie dla kogo? Dla osób które są przyzwyczajone do ekranów dotykowych w swoich telefonach i tabletach? Przecież większość młodych będzie miała problem jak ten aparat włączyć nie mówiąc już o ustawieniach . Może dla takich pryków jak ja to przypomni dawne czasy kiedy się wszystko dźwigienkami ustawiało ale nie wiem czy jest za czym tęsknić.
    Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    PS - o kolorach faktycznie nie dyskutujmy. Ale radzę wziąć sobie pliki z D800 i zobaczyć samemu co z nich można osiągnąć.
    Tylko po co jak wstyd przyznać ale ja ostatnio robię zdjęcia głównie Nokią i jedyne co mnie nurtuje to doprowadzenie kolorystyki zdjęć do stanu akceptowalnego .
    Niestety lenistwo doprowadziło mnie do upadku co przyznaje bez bicia ale mnie się już zwyczajnie nie chce nosić tych gratów żeby zrobić kilka zdjęć pamiątkowych. Z kolei zdjęcia które są mi potrzebne zawodowo o zgrozo wyciągamy z kamer - okazuje się że nawet do druku się nadają. Więc i tu lustra leżą.

Może się mylę i obym się mylił ale jeśli Nikon nie chce zostać niszowym producentem lornetek i teodolitów to szybko muszą coś wymyślić, bo obawiam się że dni szerokiego używania lustrzanek są już policzone, a na samych pro czy entuzjastach takich zabawek jak DF biznesu się nie zrobi.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 05-11-2013 o 03:23
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów